2015 m. sausio 7 d., trečiadienis

Filmas: "Pusryčių klubas" / "The Breakfast Club"




Sveiki, kino žiūrovai,

Šiandien noriu pakomentuoti kultinį amerikiečių filmą „Pusryčių klubas“ (angl. The Breakfast Club) (1985). Na, šį filmą tikriausiai yra apie mūsų tėvų kartą ir toli gražu ne apie tą, kuri buvo uždaryta sovietiniame tvarte, o ta už Atlanto. Paauglių problemos, maištavimas, idealistinės idėjos, kartų konfliktai, nesusikalbėjimai, patyčios tikriausiai šiame filme rasite visko, su kuo dabar susiduria mūsų paaugliai. Filmas apie šeštadienį aštuonioms valandoms paliktus nepažangius ir nedrausmingus vaikus bibliotekoje. Jie vienas kito beveik nepažįsta, jie iš skirtingų mokykloje „socialinių sluoksnių“, tačiau konfliktų įkarštyje prabyla po skauduliais slypintis paauglio tyrumas, suluošintas, nesuprastas, subordinuotas tėvų, mokytojų, aplinkinių balsas.

Išties geras filmas. Man tikrai patiko, jau seniai ketinau pažiūrėti ir, žinote, tikrai nepasigailėjau. Nors filmas lyg ir dvelkia devinto dešimtmečio madų naftalinu, tačiau jis dvelkia gerąja prasme. Filmo tema ir keliama problema tikriausiai dar labai ilgai nepasens. Puikūs dialogai, izoliuota erdvė, bendravimo paauglio užfiksuotos bendravimo manieros, parinkti personažai... Filmas yra tapęs tikra klasika, jį pripažino tiek kino kritikai, tiek dabarties žiūrovai. Na, ir aš komerciškai pridursiu, kad tai geras filmas visomis prasmėmis, turintis meninės vertės, nebuvo nė kiek nuobodu žiūrėti, todėl, sakyčiau, kad vertas visų tų liaupsių, kuriuos yra sulaukęs šis kūrinys.

Keista, toks filmas, dabar pagalvojau, labai tiktų būti rodomas mūsų mokyklų mokiniams, nes tokie dalykai pamoko kur kas daugiau nei pamokslavimai ar taisyklės. Jokiu būdu nesakau, kad filmas skirtas paaugliams, tikrai ne. Tai filmas visiems, kurie nors kartą gyvenime pasakė, kad niekada nesielgs su savo vaikais taip, kaip elgėsi jų tėvai su jais pačiais.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 62/100
IMDb: 7.9


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Žiūrėdama šitą filmą ilguosi praeities, kurioje niekada negyvenau.

    Man smalsu, kaip tu spėji tiek daug filmų peržiūrėti ir aprašyti :)

    AtsakytiPanaikinti