2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Filmas: "Seksas, melas ir vaizdajuostė" / "Sex, Lies, and Videotape"



Sveiki,

Tikriausiai nėra tokio kino gurmano, kuris nežinotų režisieriaus Steven Soderbergh ir jo darbų. Ilgametražis debiutas „Seksas, melas ir vaizdajuostė“ (angl. Sex, Lies and Videotipe) (1989) buvo pripažintas tiek kritikų, tiek kino žiūrovų. Kad ir kiek žiūrėčiau šio režisieriaus darbų ir kokie jie bebūtų geri, visada susidaro įspūdis, kad autorius stengiasi būti pragmatiškai gilus savo juostose, įpinti kažin kokių psichologinių manipuliacijų ir kartu praslysti kaip sviestas per peilį nesukirbinant žiūrovo t. y. manęs. Visgi manau, kad tai tiesiog nėra mano režisierius, tačiau jo darbus vis tiek žiūriu...

Režisieriaus sėkmingas debiutas su gana skandalingu pavadinimu atkreipė dėmesį. Filme pasirodo ryškios to meto kino žvaigždės ir jos vaidina toli gražu ne itin patogius, bet galima įtarti, kad jiems įdomius personažus. Erotika tvoskia per visus kadrus, herojai „statomi“ į daugiabriaunes psichologines situacijas. Daug dalykų kadruose manęs neįtikino, tiesiog natūraliai perteikta aktorių būseną smarkiai kirtosi su realybe – daug žavių dialogų visgi labiau priminė literatūrinį tekstą, skirtą teatro spektaklio statybai, nei tam, ką matome filme. Kitą vertus, tas natūralus aktorių polėkis ir erotikos bei intymumo sureikšminimas suteikė filmui savito kolorito, tačiau nė keik neprilygsta R. Polanskio „Venera kailiuose“. Buvo gana įdomu stebėti, kaip veikėjai tiesiog kalbasi, kaip krūpčioja jų veido raumenys, kaip suka drovias akis, ir pagalvoti, o kaip tokioje situacijoje pats žiūrovas t. y. aš reaguočiau įsivėlęs į tokius intymius pokalbius.

Nepaisant stiprios dialogų veikėjų vibracijos, juntamos erotikos, visgi atmetus raiškos priemones, filmas, palaukite, apie ką? Apie erotiką ir griūvančią jauną porą – neištikimybė, seksualiniai manevrai ir kiti melodraminiai šeimyniniai niuansai, kurie, tiesą sakant, atrodo nuobodokai. Filmas vertas savo laiko tiek, kiek jame yra režisieriaus savitumo, tačiau turinio atžvilgiu erotiniai veikėjų manevrai, kad ir kaip tuo metu kadre atrodo neadekvačiai nimfomaniški, filmo turinio tuo kažin ar praturtina. Visgi filmas neblogas, bet ne toks, kurį drįsčiau siūlyti kiekvienam, kuris nori kine šio to geresnio ir įdomesnio pamatyti.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 86/100
IMDb: 7.2


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Mėgstam su vyru žiūrėti romantinius filmus, ypatingai pilnus erotikos scenų, gerai nuteikia prieš audringą naktį. Nemėgstam nuobodumo, renkamės papildomas priemones, kad būtų smagiau. Labai pasiteisino vibratoriai poroms..

    AtsakytiPanaikinti