2016 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis

Poezijos troškulys: Singerstraum; Kertinis skiemuo; Be teisės sugrįžti; Iš veidrodžio, už



Sveiki,

Ir iš tikrųjų pasiilgau poezijos... Nubaudžiau save, užsukdamas į biblioteką ir pasiimdamas Parulskių, Kazlauskaičių, Stankevičių ir Stankų. Tuos pačius, kuriuos buvau pasiėmęs prieš pusmetį ir tuos pačius, kurių nepajėgiau skaityti, nes nebebuvo noro, tingėjosi, nebuvo laiko, reikėjo gliaudyti prozą, žiūrėti filmus. Šiandien vėl užsimaniau, prisiskaitęs visokiausių anotacijų ir recenzijų. 

Visai nenustebčiau, jog ši graži fotografija su lietuviškos poezijos šiuolaikiniais korifėjais taip ir liks įamžinta tik nuotraukoje ir jau po mėnesio, gavęs įspėjimą, kad laikas grąžinti knygas, taip ir vėl nešiu užantin paslėpęs, neperskaitęs nė vienos eilutės. Nors ne, šiandien ant fotelio, priešais balkoną jau sukramsnojau pirmąjį G. Kazlauskaitės „Singerstraum“ skyrių. Buvo skanu. Beveik kaip iš Halės turgaus.

Žinau, tik be sąžinės graužaties, tik ramiai, nieko nereikalaujant, nes žiauriai nemėgstu savęs spausti skaitiniuose, kai iš esmės jokios priežasties skaityti nėra. Svarbiausia – malonumas. Nei daugiau, nei mažiau.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą