2016 m. rugpjūčio 6 d., šeštadienis

Filmas: "Mano vardas Viktorija" / "Victoria"



Sveiki,

Šiemet „Kino pavasaryje“ buvo parodytas geriausias vokiečių metų filmas pavadinimu „Mano vardas Viktorija“ (vokieč. Victoria) (2015), tiesą sakant, nežinau, kodėl festivalio rengėjai iš filmo pavadinimo priskaldė šitiek malkų, tačiau tikriausiai tam yra komercinių priežasčių. Beveik pustrečios valandos trunkantis filmas, kas jau po „Žmogus-paukštis“, atrodo, jau įmanoma, nufilmuotas vienu nepertraukiamu kadru. Tai žvėriškas darbas operatoriams ir kino aktoriams – viską suplanuoti iki mikroskopinių niuansų. Aišku, „Žmogus-paukštis“ buvo filmuotas prabangiai ir daugiau izoliuotoje patalpoje, tačiau „Viktorija“ – Vokietijoje ir neretai gatvėje, trankantis po klubą ir gyvenamąsias patalpas. Tai trasi šou, gyvas spektaklis, kur jaučiamas emocinis aktorių aktyvumas, atoslūgiai.

Apskritai filmą norisi pavadinti „Užauginti įtampą“, nes pirmoji filmo valanda iš tikrųjų gana naivi – mergina išeina iš klubo, sutinka chuliganus primenančius vaikinus ir įsitrina tarp jų, vėliau prasideda romantiniai pokalbiai ir boring, nieko nevyksta, o jau praėjo kokia valanda. Negi jie jos po to gausybės alaus neišprievartaus? Nesurakins ir nekankins? Ak... Bet! Staiga prasideda žaibiškas trileris, įsuka kinematografinis aktyvumas, auganti personažuose įtampa ir vis didėjantis adrenalinas. Nors filmo finalą numačiau, nes pats tikriausiai būčiau taip sugalvojęs, bet pasitenkinimo emocijos po filmo išliko gana ryškios ir dar ilgokai buvau po juostos „jos viduje“, kas apskritai sunku patikėti, nes filmo pradžioje, maniau, kad tiek laiko su naktiniais pokalbiais apie nieką tikrai neištversiu. Bet, kaip ir Justin Beaber filmo pavadinimas sako „Niekada nesakyk niekada“, taip ir su šiuo filmu.

Tiesą sakant, kiek netgi keista, kad „Kino pavasaris“ šio perliuko neprastūmė į rodomiausių ir verčiausių pamatyti kino filmų sąrašą – tikriausiai nebeužteko vietos. Filmas stebina ne tiek savo turiniu, kiek raiška ir nuostabia parengtimi. Jaučiasi, kad režisierius absoliučiai pasitiki aktoriais ir jeigu jie padarė kokių nors klaidų, jie tapo filmo dalimi ir mums jau nebeatkasami, todėl jaučiamas nuolatinis eksperimentavimas tiek iš aktorių, tiek ir visos filmo kūrybinės komandos. Vien dėl to rašau didelį įvertinimą, nes filmas dėl to kelia susižavėjimą.

Mano įvertinimas: 9.5/10
Kritikų vidurkis: 77/100
IMDb: 7.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą