2017 m. vasario 19 d., sekmadienis

Serialas: "Svetimšalė" / "Outlander" (2 sezonas)



Sveiki,

Paskutiniu metu dėl laiko stokos esu apleidęs serialus, tačiau ilgai laikiau savo duomenų saugykloje paskutinę antrojo sezono „Svetimšalė“ (angl. Outlander) seriją, visgi nusprendžiau, kad laikas ją pažiūrėti. Tiesą sakant, šį sezoną žiūrėjau reguliariai, tik paskutinioji serija vis lyg pati atsidėliotų ir nesileistų pažiūrima, nes ji kur kas ilgesnė už įprastas serijas.

Antrasis sezonas kur kas spalvingesnis, tačiau jis lygiai tokia pat maniera nufilmuotas, kaip ir pirmasis. Visų pirma, kalbant apie šį serialą, reiktų pasakyti, kad jis be galo kokybiškas, tokį tvirtą pasitikėjimą ir autentikos jausmą kelia dėmesys laikmečio detalėms ir aktorių vaidybai. Kad ir kaip man nepatiktų romantiškos, seilę tįstančių meilužių scenos, tenka pripažinti, kad be keistos britės iš XX amžiaus ir aštuonioliktojo amžiaus škoto meilės istorijos, kur kas labiau įtikina būtent unikalūs ir skvarbūs kultūriniai papročių pažinimai. 

Jeigu pirmajame sezone visas veiksmas beveik vyko Škotijoje ir atrodė peizažu labai kalvotas, drėgnas ir atšiaurus, tai šiame sezone didelė dalis veiksmo vyksta Prancūzijoje, kurioje atsiduria įsimylėjėliai. Jau nuo pat pirmųjų scenų jiems tenka susidurti su maru, degančiu uostu ir didelėmis intrigomis. Paryžius čia žydi, puošnumas, prabanga, lėbavimas, apkalbos – štai jums nuodėmingiausias XVIII amžiaus nuodėmių centras, bet visgi turintis savų trūkumų. Todėl šis sezonas atrodo kur kas prabangesnis, nes kostiumai, ypač pritrenkiančios suknelės tiesiog spinduliuoja savo elegancija. 

 Klerė su dukra po daugel metų.

 Šį sezoną jūsų laukia įspūdingi kostiumai.

 Intrigos. 

 Pagrindiniai "Svetimšalės" aktoriai.



Struktūriniu atžvilgiu su šiuo sezonu viskas tvarkoje. Pradžioje Klerė, grįžusi į savo realų laiką, išsikrausto į Bostoną ir ilgam pamiršta (bent jau bando) praeities įvykius ir visą sezoną apie jos realų laiką beveik nieko nežinome, kol galiausiai paskutinė serija vėl bando sukryžminti praeities ir dabarties įvykius. Iš esmės visas sezonas, kaip ir anksčiau, laikosi ant amžinų Klerės pasirinkimų. Didelis dėmesys Škotijos karui, kurį škotai, kaip žinia, realiai pralaimėjo, tačiau beveik galima neabejoti, kad Džeimis Freizeris tikrai išsigelbės. Sakyčiau, ne tiek pats karas jaudina, kiek Klerės kelionės per laikus, jos užaugusi dukra ir ilgi metai be Džeimso, nei visos tos vidinės istorinės intrigos ir pasirengimas karui, kuris, tiesą sakant, šiek tiek buvo nuobodokas ir jau su laiko nebeatsekiau, kas čia per sąmokslas ir kas prieš ką čia kovoja... Šiokios tokios sumaišties karo istorijoje gali atsirasti, jeigu serialą žiūrite ne su vienu prisėdimu.

Serialas jau pelnė „Auksinį gaublį“ kaip geriausias draminis serialas, o pagrindinė aktorė Caitriona Balfe nominaciją kaip geriausia aktorė. Gera žinia patiems gerbėjams – serialas jau pratęstas trečiam ir ketvirtam sezonui ir tikriausiai bus statomas iki pat pabaigos pagal visas šios serijos knygas, kurias turime išsivertę į lietuvių kalbą.

Ar žiūrėsiu būsimus sezonus, kol kas negaliu atsakyti, nes šis serialas nėra iš tų, kuriuos, kaip tarkime, „Begėdis“, įsijungi ir ryji seriją po serijos, kol sugula visas sezonas. Šis serialas kur kas lėtesnis, jo pobūdis ir žanras kitoks, juo reikia mėgautis lėtai, bet visgi mėgautis, nes istorija tikrai įdomi ir įtraukianti.

Antrojo sezono anonsas:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą