2017 m. vasario 20 d., pirmadienis

Filmas: "Vajana" / "Moana"



Sveiki,

Vienas iš paskutinių animacinių hitų, žinoma, yra filmas „Vajana“ (angl. Moana) (2016), kurį kuo puikiausiai įvertino kino kritikai. Kai kinų, japonų ir kitų egzotiškų šalių kultūra jau seniai išnaudota animaciniuose filmuose, reikėjo dar surasti egzotiškesnį telkinį ir štai – maorių salų kultūra „suėjo“ kaip tik.

Filmas tinka visai šeimai, nes jis turi praktiškai visus nuotykių žanrui būdingus elementus: didvyrė mergaitė leidžiasi į pavojingą žygį, kad išgelbėtų savo genties salos gyventojus nuo artėjančios apokalipsės. Lyg ir nieko naujo nuo Antikos laikų, kai mitiniai pusdieviai įvykdo savo žygius, padeda mirtingiesiems, kol galiausiai visiems tampa gyventi gera ir smagu. Tiesą sakant, filmas gana smagus, žiūrisi su vaikais gana įdomiai, tačiau visumoje jis, manding, neprilygsta „Žuvytei Dori“ ar kitiems amerikietiškojo animacinio filmo legendoms. Tiesą sakant, tai muzikinis filmas, kur pačiose netikėčiausiose jo momentuose, kai norisi įvykių aštrumo ir pliūpsnio humoro, sakyčiau, kūrėjai kaip tyčia šliūkšteli dainų ir šitaip, bent man asmeniškai, sugadina visą įdomumą.

Tiesą sakant, net „Ilgo plauko istorija“, ir ta, man pasirodė įdomesnė animacija už „Vajaną“, tačiau šio filmo gerumu neabejoju, jame yra įdomių ir netgi visai originalių motyvų, tačiau to nepakako, kad šis filmas mane „paimtų“ iki galo. Simpatiški personažai pernelyg jau kažkur savo didvyriškai charakteriais matyti, o štai pusprotis gaidys buvo bene įdomiausias personažas visoje toje pakankamai nuspėjamoje misinėje kelionėje. 

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 81/100
IMDb: 7.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą