2018 m. birželio 5 d., antradienis

Filmas: "Dvilypis meilužis" / L'Amont Double" / "Double Lover"


Sveiki,

Ispanai turi savo P. Almodovaro, o prancūzai – Francois Ozoną ir viskas tuo pasakyta. Du savito braižo genijai, tarp kurių rastume ne vieną sąsają. Štai naujausias F. Ozon filmas „Dvilypis meilužis“ (pranc. L‘Amant double) (2017) jau spėjo rasti savo žiūrovą tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje.

Po ypač F. Ozon eksperimentinio filmo „Francas“, sakyčiau, „Dvilypis meilužis“ yra savotiškas grįžimas prie jo „Baseino“ (2003) ar jo provokuojančio trilerio „Provokuojantys užrašai“ (2012), kuris, beje, mano galva, kol kas geriausias šio režisieriaus darbas. Naujausiame filme jis gvildena žmogaus psichikos sutrikimus ir centre atsiduria režisieriaus atrasta mūza iš filmo „Graži ir jauna“ aktorė Marine Vacth, kuri vėl sušvyti jo filme kaip nepakartojamas deimantas. Išties įspūdingo sukirpimo aktorė tiek vizualiai, tiek gebėjimu žvilgsniu pritrenkti žiūrovą. Gaila, kad kol kas nemačiau kitų jos darbų...

Visgi trileris vėlgi kaip P. Almadovaro „Oda, kurioje gyvenu“ neria į tirštas žmogaus susidvejinimo ir realybės jausmo praradimo ribas. Šįkart filmas pavyko labiau kondensuotas į paranojos vaizdavimą nei į įtaigų pasakojimą. Jau įpusėjus filmą, nebelieka abejonių, kad pagrindinė veikėja susipainiojusi nei dėl to, sakykim, gerojo ir piktojo dvynių teorijos, kurią ji įtikėjusi. Galiausiai filmo finalas nors ir šviesus, bet iš esmės kiek nuviliantis, nes tikėtasi kur kas sudėtingesnės atomazgos, bet yra kaip yra ir šįkart režisierius fokusavosi ne į galutinį rezultatą, o į rezultato laukimą, todėl belieka mėgautis aktoriais, kylančia intriga, atmosfera, na, o iš paties filmo kažin ko neišpeši, nes trilerio toks nedėkingas žanras – jis veikia, kol viskas nepaaiškėja, o po to maža iš to peno. Visgi filmas intriguoja savo erotiniais vaizdiniais, drąsa, aktorių patrauklumu ir estetiškumu, kuris būdingas F. Ozon filmams. Bet kokiu atveju, man filmas patiko.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 70/100
IMDb: 6.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą