2018 m. lapkričio 20 d., antradienis

Visuotinis mokytojų streikas: Jurgita Petrauskienė toliau nepripažįsta savo klaidų


Sveiki,

Šiomis dienomis vyksta mokytojų streikas ir daugelis mokyklų dirba ne visu pajėgumu arba pluša vien tik administracija. Teko paskaityti ir matyti Švietimo ministrės Jurgitos Petrauskienės interviu. Baisu cinizmas, kai atkalta retorika bandoma tiesiog viską gražiai užglaistyti, nuslepiant bet kokią tiesą ar problemą. Jeigu problema ignoruojama, tai jos nėra? Melagių ministrė.

Kaip žinia, Lietuvoje sudievinama tik vieninteliai dalykai – mokesčiai ir statistika. Nežinau, kokia šventa karvė toji statistika, bet ja visi tiki besąlygiškai išsižioję. Aš net iš kambario neišeidamas tą statistiką galiu parašyti ir platinti per visus galus kaip tiesą, pavyzdžiui, mokytojams vidutiniškai pakilo alga net 117 eurų! Štai tokias ministerija paleidžia skaičius per portalų antraštes ir problemos kaip nebūta. Skaičiai meluoja, Petrauskienė meluoja ir nė velnio taip nėra. Nė vienam mano pažįstamam mokytojui dėl etatinio apmokėjimo modelio nepakilo atlyginimas, priešingai – kai kam sumažėjo. Kilo tik tiems, kurių krūvis padidėjo pagal senąjį modelį, nes dalis pedagogų neapsikentę išėjo iš darbo. Žinoma, ministerija vėlgi savo statistiką: juk išėjo tik pensijinio amžiaus pedagogai ir tų vos keliolika per visą Lietuvą. Iš kur jie gauna šiuos skaičius? Išeina net jauni, vos padirbę pedagogai, nes matosi, kas dedasi...

Ir dabar šis streikas, kuriame iš esmės ginama mokytojų garbė, o ministrė kaip vapsva tikina, kad nė vienas mokytojas nestreikuoja dėl atlyginimo, o tik dėl etatinio modelio, supraskite ir vėl, kad ne atlyginime yra mokytojų garbė. Ir vėlgi tas cinizmas, kad viskas yra labai gerai, mes čia patvarkysime tą etatinį, o algų gi nekelsime. Kur tie 17 milijonų, išmesti į balą, kad, cituoju „mokytojas turi žinoti, už ką gauna atlyginimą“. 17 milijonų mokesčių mokėtojų pinigų už tą modelį, kad „žinotų“? Nes gi 10 ir 20 metų dirbdamas mokykloje mokytojas nežino, už ką gauna algą? Moterie, ant kokio skruzdėlyno šiąnakt varteisi? Vien tai jau yra absurdas. Būtų geriau padidinę mokytojams pamokos įkainius ir nors kiek pakilęs atlyginimas, o dabar sukrušo šiuos milijonus kažkokiai neveikiančiai sistemai, sukiršino mokytojus, sugriovė viską, ką tik begalėjo – ypač pasitikėjimą tarp bendradarbių. Žodžiu.

Šaunuoliai tie mokytojai, kurie jaučia orumą ir prasmę streikuodami. Nesvarbu, kokie ten punktai išvardyti dėl streiko reikalavimų, visų pirma, streikuojama dėl orumo, nes šitoks žeminimas vaikų ir tautiečių akivaizdoje, kai mokytojai naršo po nukainuoto maisto skyrių ir žvalgosi, kad nepamatytų koks mokinys, yra gėda visai Lietuvai, jau nešneku apie Jurgitą Petrauskienę, kuri absoliučiai nesuvokia padėties rimtumo arba jos smegenys perkaitino oranžiniai plaukų dažai ir ji jaučiasi fėja, nors iš šalies tebėra ta pati Baba Jaga.




Jūsų Maištinga Siela

3 komentarai:

  1. Karūnų jiems reikia. Tik bėda ta, kad ta karūna yra autoritetas, kuris kartu su pareigybėmis savaime negaunamas.Dabar kai yra internetas ir google, mokytojas nebėra pagrindinis zinių šaltinis, todėl žinių atžvilgiu, jis niekadps nebetaps autoritetu. Pirmiausia jis turi būti Žmogus iš didžiosios raidės. O tokiems karūnos nereikalingos. Beje, jei jiems atrodo, kad kitų darbas lengvesnis, tai tegul padirba kokioj Maksimoj už dbigubai ar trigubsi maxesne alga ir tiek pat didrsnį krūvį. Manau greit supras, kad jų darbas tiesiog tobulas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pas mus į įmone mokytoja ateina vakare valyti patalpų. Dirba valytoja antraeilėse, nes iš mokytojos algos neišgyvena. Va toks tai geras mokytoju gyvenimas. Gėda valstybei....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Parduotuvėj gauna ne ką mažiau ir net daugiau nei mokytojas. Jau prieš dvejus metus draugė parduotuvėj gdudavo 550 su priedais. Aš negaudavau tiek mokykloj -530.
    Taigi neteikia kalbėti apie kažkokį didelį skirtumą algų, nes jų nėra. Skiriasi tik tuo, kad mokytojas sėdi iki 2...

    AtsakytiPanaikinti