2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Filmas: "Auklėjimas"

Sveiki visi,

Noriu šiandien pristatyti filmą „Auklėjimas“ (An Education) (2009 m.). Na, filmas, kuris, kaip sakant, man susižiūrėjo keistai. Tai subtilus filmas, europietiško „stailo“ su subtiliu britišku humoru. Tai pasakojimas apie vieną merginą, tokią šešiolikmetę, kuri įsimyli daug vyresnį vyruką, tokį sukčių žydelį ir per jį vos nesusigadino gyvenimo. Bet viskas parodyta tokiame svajonių lygyje, kad mažai iš to išspaudžiama dramos. Taip, tai ypatingas filmas tuo, kad apie keblią problemą, moka kalbėti subtiliai, moka sukurti tokią atmosferą, kuri nereikalauja ašarų, sielvarto, ne, britams to ir nereikia.

Mylėti pačią meilės idėją, mylėti kitokį gyvenimą, mylėti laisvę – tokios mintys sukasi šešiolikmetės galvoje, o vyrukas –tai kelialapis į kitokį gyveną, į laisvę nuo konservatyvių tėvų, kurie visą gyvenimą nieko daugiau nedarė, tik reikalavo iš jos vykdyti jų svajones. Vyruko pozicija – tai jaunystės susižavėjimas, manau, jis mylėjo pačią jaunystę, galimybę žmogui suteikti laisvę, tačiau personažas sukurtas taip, kad jis patiki, jog iš tikrųjų įsimylėjo. Taigi susieina tokia skirtinga pora, su skirtingais siekiais, sakyčiau, juos nesieja joks dvasinis ryšys, nes kiekvienas gyvena savo siekių ir iliuzijų pasaulyje. Tai trys lygiai filme: realus pasaulis, abiejų herojų sukurtas pasaulis ir kiekvieno atskiras pasaulis. Kaip viską suderinti? Tame ir žaviausia!

Šiaip filmas atspindi 7-8 amžių, britai žavisi prancūzų kultūra, trokšta važiuoti į Paryžių, į laisvės ir meilės miestą, tačiau kuo viskas baigiasi? Sako, kartą paragavęs laisvės, nebegali sustoti, tačiau ar ši herojė tokia? Sužinosite pamatę stilingą filmą „Auklėjimas“. Labai puikus garso takėlis, po filmo bėgau ieškoti to laikmečio muzikos, norėjosi ir toliau gerti to atkurto laikmečio dvasią, to laiko, kuriame manęs paties nė nebuvo.

Įvertinimas: 8.7/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą