2011 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Filmas: "Ieškokit gudručio"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti komediją „Ieškokit gudručio“ (Get smart) (2008 m.). Na, sunku visada įvertinti filmą, juolab, kad esama tiek skirtingų žanrų. Stengiesi vertinti dramas dramų lygyje, o komedijas komedijų, kaip ir kitus filmus. Taigi tenka sutikti, kad „Ieškokit gudručio“ ekranizacija nėra jau tokia ir baisi, juolab, kad nemažai dalykėlių tiesiog atkurta iš to paties pavadinimo kultinio serialo.

Tiesą sakant, filmo nebūčiau žiūrėjęs, jei ne Anne Hathaway – labai jau man simpatinga aktorė. Šįkart suvaidino dar vienoje komedijoje, o juk savo erą ir pradėjo „Princesės dienoraščiu“ komedijoje. Simpatingai pasidarbavo ir filme „Ieškokit gudručio“, bet vertinti tenka visumą. Sakyčiau, nebloga komedija, tokia tikrai pramogai. Žinomas ir lengvai atpažįstamas tiesmukas amerikietiškas humoras, nieko subtilaus ir įstabaus iš esmės šiame filme nėra. Jeigu nenorite nieko savyje pasikrauti, tai tas filmas tiks kaip tik jūsų popietei ar vakarui. Man asmeniškai ne visi juokeliai buvo juokingi, tačiau kai kurios vietos privertė kvatoti.

Žiūrint komediją, o ypač šią, visada jauti, kad gyvenime taip nebūna, bent jau ne tiek daug juokų vienoje vietoje. „Ieškokit gudručio“ – nepigi komedija, jaučiasi, kad į ją investuota pinigų kalnas, nes esama ir specialiųjų efektų ir mašinų sudaužimų, kur mano pasąmonė iškart diktuoja „Kobra – 11“, o taip, ačiū Dievui, nė vienos serijos ir nepažiūrėjau, tik iš reklamų kyla vaizdai. Pats siužetas – gelbėti pasaulį nuo politinės grietinėlės nesutarimų ir vaidų, jau senas kaip visa kino industrija, bet žiūri dar ir dar kartą ir vis tiek neslepi šypsenos. Šiaip laiko praleidimui filmas tiks ir patiks.

Įvertinimas: 7.6/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą