2011 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Filmas: "Kiti" / "The Others"





Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kultinį siaubo filmą „Kiti“ (The Others) (2001 m.). Tai ispanų režisieriaus darbas su angliakalbiais aktoriais, tokiais kaip Nicole Kidman. Keistas sprendimas kurti filmą ne savo kalba, tačiau jis labai pasiteisino. Parsisiunčiau „Kiti“, sakau, reikia pažiūrėti. Ir žinot, labai patiko! Šitaip nutolti nuo Holivudinio siaubo standarto, jų kuriamos įtampos – sveikintinas dalykas! Tiesą sakant, ispanai geriausi siaubo filmų kūrėjai, prisimenu „Prieglaudą“ arba „Džiulijos akys“, tai suprantu, kad ispaniškas filmas yra vienas artimiausių mano sielai ir dūšiai. Nebūtinai siaubo žanre.

Tai pasakojimas apie moterį, kuri, nebesulaukusi vyro iš karo, su dviem vaikais gyvena dvare ir į namus priima tris naujus tarnus. Pastarieji viską supranta, tačiau pati dvaro šeimininkė nieko nebesupranta, nes namuose ima dėtis keisti dalykai. Čia susikerta gyvųjų ir mirusiųjų pasauliai, tačiau viskas neatrodo taip banalu, kaip turėtų atrodyti. Istorija gan originali, tačiau kaip jinai nufilmuota! Kokios spalvos, kokie angliški rūkai, paslaptinga aura ir mistiniai dialogai, pranokstantys garso efektu sukeliamas įtampas. Čia svarbiausia tampa žmogus, o ne garso sukeliami efektai.

Taip, tai labai stiprus siaubo filmas. Stebėtinai labai geras sprendimas į pagrindines aktores kviesti Nicole Kidman, nes ji suvaidino nepriekaištingai, tiesa, kaip ir kiti aktoriai. Tai tikrai sukaltas profesionalus, savitas siaubo ir mistikos apsėstas pasaulis. Patikėkit, tame dvare nenorėtų niekas gyventi...

Rekomenduoju be jokio išskirtinumo visiems siaubo ir mistinių filmų gerbėjams. Galbūt ir tiems, kurie iš esmės vengia ir nepripažįsta siaubo filmo žanro. Manau, šitas turėtų kažkuo visgi nustebinti. Vertinu siaubo filmo lygyje.

Mano įvertinimas: 10/10
Kritikų vidurkis: 74/100
IMDb: 7.6

 
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą