2011 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis

Filmas: "Gimimas"

Sveiki visi,

Pasirodo ši vasara ne tik Angelina Jolie mane buvo užvaldžiusi, bet žavioji Nicole Kidman. Jau kažkelintas filmas, kurį žiūriu su šia aktore. Ir šį kartą tai „Gimimas“ (Birth) (2004 m.). Berniokiška, trumpaplaukė Kidman – nedaug tokių filmų, kuriame išvystume tokią Kidman. Keistas šis jos vaidmuo, šiek tiek trikdantis, psichologizuotas, tačiau įtaigus ir gluminantis gerąja prasme.

„Gimimas“ – tai pasakojimas, kaip moteris po dešimties metų po vyro mirties sutinka tekėti už kito, tačiau netikėtai atsiranda dešimtmetis berniukas, kuris tvirtina esąs jos buvęs vyras, negana to, dešimtmetis pasakoja tokius intymius dalykus, kuriuos galėjo žinoti tik jie dviese. Moteris sutrinka ir ima iš naujo įsimylėti vyrą esantį dešimtmečio kūne, tačiau aplinkiniai tiesiog įsitikinę, kad berniukas įžūliai meluoja. Bet kaip tada jis žino tiek daug tiesų? Iš tikrųjų keista istorija, sakytum, reinkarnacijos pagrįstas pasakojimas, tačiau čia svarbiausia meilės istorija. Ana suvokia, kad jau pamilo berniuką ir net ima įsivaizduoti, jog iš tikrųjų ima jį geisti. Kai kurios scenos priartėja prie keistos ir nepaaiškinamos formos pedofilijos – berniukas ir moteris, galbūt tai didžiausias žiūrovo trikdymas, tačiau jis drąsus, įdomus ir todėl filmas tampa daug įdomesnis. Aišku, kai kurios N. Kidman suvaidintos scenos nerealios, ypač jos tas graudulingas žvilgsnis per koncertą, kurį jį išlaikė kone minutę su savaime be pertraukos pilnėjančiomis ašarų akimis. Gražūs rūbai, intriguojanti istorija, kuri taip pat baigiasi ne ką įdomiau. Visgi daugiau šiame filme yra psichologijos, žmogaus tikėjimo ir skausmų sukurtas pasaulis, galbūt artėjantis prie šizofrenijos, bet būna ir tokių žmonių, kurie per visą savo gyvenimą taip ir nesusitaiko su praradimais.

Filmą rekomenduoju mistinių filmų ir dramų gerbėjams, rekomenduoju ir šiaip visiems. Filmą daugelis apibūdina kaip „keistą“, manau, visai pelnytai, tačiau net ir keistumo jausmu galima kartais pasimėgauti.

Įvertinimas: 8.7/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą