2011 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Filmas: "Pudra"

Sveiki visi,

Noriu pristatyti kino filmą „Pudra“ (Powder) (1995 m.). Tiesą sakant iškart suabejojau, kad šis filmas geras, ne, ne dėl senstelėjusios ekranizacijos, tiesiog, dėl pačios istorijos. Keli pažįstami rekomendavo, sako, kad nesulaikysiu ašarų, o aš jiems – pažiūrėsim. Bet tai jokiu būdu nėra prastas filmas Jums, atvirkščiai, Jums gali netgi labai patikti, bet man jis pasirodė super standartinis. Filme, keistu kosmetiniu pavadinimu, iš tikrųjų pasakojame ypatinga istorija apie ypatingą personažą – vaikiną, kuris gimė iš motinos, o ši buvo nutrenkta žaibo. Tėvas jo atsižadėjo, o senelis augino jį rūsyje. Tik po senelio mirties jis išeina į pasaulį ir pademonstruoja ypatingus sugebėjimus – protą ir mokėjimą valdyti metalą iš toli.

Tai trumpas jo gyvenimo tarpsnis apie laisvę, norą gyventi savame pasaulyje, bet niekada to nebebus, nes ji patiria pirmuosius įsimylėjimo požymius, bet supranta, kad yra per daug kitoks, kad būtų tarp žmonių. Tai tarsi atsiskyrusiojo fantomo istorija, tiesą sakant, simpatinga istorija, bet kažkodėl manęs ji neįtikino. Kai kurių suaugusių veikėjų poelgiai tiesiog atrodo iš piršto laužti, kaip antai tos moters poelgiai įmesti vaikinuką prie žiauraus jaunimo. Niekas realybėje to nepadarytų! Jei filmas statomas realizmo pagrindu su ypatingu įvykiu, tai nereiškia, kad kitų poelgiai turi būti kaip iš Marso. Simbolinė pabaiga, kuri sukėlė veikėjams džiaugsmo ašaras, perdėtas noras sugraudinti žiūrovą, noras, kad žiūrovas pajustų ypatingam herojuj gailestį, o po to gailėtų. Nežinau, bet šio kalbiuko neprarijau. Arba pasidarau nejautrus filmų pabaigoms.

Manau, visgi filmas daugeliui iš jūsų patiks, juk tai mokslinė drama, eksperimentas. Vienu metu labai daug buvo kuriama tokių filmų – ypatingas herojus bando prisitaikyti mūsų civilizacijos pasaulyje. Manau, herojus Pudra visgi buvo ta komercijos galimybė užsidirbti pinigėlių, nors nesiskundžiu, visi filmai daugiau ar mažiau to siekia. Tiesa, pagrindinį herojų aktorius suvaidino įtikinamai, gražiai, įdomiai, tačiau pati istorija ir filmas manęs nepaveikė. Deja.

Įvertinimas: 6/10

Deja, net trailerio nerasta.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą