2011 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

Filmas: "Puikus vaikinas"

Sveiki visi,

Filmas „Puikus vaikinas“, bent jau taip teko sutikti išverstą į lietuvių kalbą filmą originalo pavadinimu „All over the guy“ (2001 m.). Tiesą sakant vos ištvėriau žiūrėdamas, nes tai komedija su romantinės dramos priemaišomis, o po šitiek filmų atrodė lėkšta ir apskritai kilo klausimas – kam tokį šlamštą kurti? Taip, tema gan liberali – papasakoti juokingą ir kartu kažkuo nevykusiai graudžią homoseksualų meilės istoriją. Toks įspūdis, kad filmas kurtas vien tik homoseksualų rinkai. Juokeliai kai kurie privertė nusišypsoti, tačiau humoras perspaustas, lėkštas ir priminė nuvogtą stilistiką iš kultinio serialo „Vilas ir Greisė“.

Labai skurdus siužetas – susikryžminusios poros. Mergina įsimyli gėjaus draugą ir iš jo išteka, o jos kambariokas gėjus įsimyli jos draugo draugą gėjų, - žodžiu, banaliau ir nebūna. Šiaip tokių filmų prikurta labai daug, su abejotinais kai kuriais aktoriais ir abejotina vaidyba. Labai sunku suvaidinti komedijose gerai įtikinamą vaidmenį, apskritai komedija, kad ji būtų gera, yra sunkiai kalamas žanras. Ne, filmo režisierei Julie Davis jau ne vieno tipo tokią komediją sukūrus vėl nepavyko nieko pakerėti. Iš viso filmo išskirčiau vos dvi scenas, kurios patiko, ypač pabaigą, kai nuo „tūsų“ pavargę, bet patenkinti ir susitaikę herojai šoka vienas su kitu ties saulės laida. Gražios paskutinės scenos spalvos, o šiaip filmas, kurį gal iš esmės ir „fainai“ žiūrėti visiškai bukam atsipalaidavimui, tiesa, patiems homofobams tikrai nerekomenduoju – susierzins dar ir susigadins vakarą.

(Ką gi, artėja „Kitokio kino“ festivalis, kur įvairiuose Vilniaus ir Kauno kino teatruose galėsime pamatyti kur kas vertesnių ir geresnių šia tema susijusių filmų, teks nepraleisti progos ir man apsilankyti – juk nemokama!)

Grįžtant prie filmo, mane labai nustebino, kad jame šmėkštelėjo ir tokia aktorė kaip Lisa Kudrow iš serialo „Draugai“ ir gan skandalinga, bet labai talentinga aktorė Christina Ricci. Matyt, režisierei tiktai pavyko prisišaukti jas, o geresnio vaidmens pasiūlyti negalėjo, tikriausiai neturėjo tiek biudžete, kad galėtų sumokėti. Nieko tokio jos ir neprarado. Bandyta kurti skirtingų personažų charakterius – svajoklis, pedantas ir jautrus vaikinas, o kitas lyg ir atsipalaidavęs plevėsa, rūkorius, tačiau režisierė šito neišlaiko ir personažai praranda savo atspalvį, jiedu suvienodėja. Šiaip, kad ir kaip kritiškai vertinu šį filmą, jis vis tiek, kad ir pačiam homoseksualų tarpe, vis tiek atras daugiau ar mažiau žmonių, kuriems patiks.

Įvertinimas: 5/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą