2011 m. rugpjūčio 30 d., antradienis

Filmas: "Ir velnias dėvi Pradą"


Sveiki visi,
Šiandien noriu pristatyti amerikiečių komediją „Ir velnias dėvi pradą“ (The Devil Wears Prada) (2006 m.). Šio filmo biudžetas siekė tik 35 milijonus dolerių, bet komerciškai buvo itin sėkmingas ir uždirbo daugiau nei 326 milijonus dolerių. Šiek tiek anksčiau lietuvių kalba buvo pasirodęs ir pats romanas, pagal kurį pastatytas šis filmas. Kažkaip pasiilgau Anne Hathaway ir sumąsčiau, jog noriu kažkokio lengvo popsinio filmo. Ir žinot, labai patiko! Tokia įdomaus humoro dozė, nors tenka pripažinti, kad čia dominuoja topinis amerikietiškas humoras, tačiau vis tiek jis mums labai jau artimas, bent jau naujajai mūsų kartai, kuri nutolo nuo rusistų.
Tai pasakojimas apie merginą, kurią priėmė į aukštų madų sekretorės – madų drakonės padėjėjas. Filmo siužetas nėra kažkuo labai ypatingas, kažkur jau viskas lyg ir matyta, kažkur jau girdėta, kažkur atpažinta iš kitų filmų – visko ir neišvardysi. Šis vaidmuo Anne Hathaway labai išgarsino ir ji tapo tikra pasaulinio lygio žvaigžde. Ne ką įspūdingiau čia atrodo ir aktorė Meryl Streep, suvaidinusi įnoringą aukštuomenės madų drakonę. Tiesą sakant abu vaidmenys labai pavergė, nes abu charakteringi ir išraiškingi. Aišku, moralas viso filmo yra banalus kaip visas pasaulis – jau geriau išlikti savimi ant žemės, negu skraidyti danguje ir parduoti gyvenimą kitų svajonėms.
Filmas labai lengvai įtraukia žiūrovą, leidžia visiškai užsimiršti, kur gyveni. Kartais juokingos atrodo filmo personažų problemos, bet kas žino, gal kažkur pasaulyje ir dedasi kažkas panašaus. Rekomenduoju „Ir velnias dėvi pradą“ visiems komedijų gerbėjams ir tiems, kurie nori neprasto, bet lengvo kažko vakarui. Šis turėtų išties patikti.
Įvertinimas: 8.5/10
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą