2011 m. gruodžio 11 d., sekmadienis

Filmas: "Svajonių merginos" / "Dreamgirls"


Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyt kino filmą „Svajonių merginos“ (Dreamgirls) (2006 m.). Jau kuris laikas galvojau, kad laikas pažiūrėti šį filmą, jei ne dėl Jannifer Hudson, tai bent dėl Beyonce‘s, bet labai vengiu aš visokių miuziklų, o ypač po to, kai nusivyliau dekoratyviniu „Mulen Ružu“. Na, iš tikro „Svajonių merginos“ man patiko, nors Lietuvos kino kritikai ir supeikė šį filmą už neva prastą vaidybą ir nenatūralumą scenoje. O aš pasakysiu savo nuomonę. Taip, siužetas paties filmo yra gan skurdokas, niekas čia nieko nešokiruoja, niekas per daug ir nejaudina. Čia ne „Burleska“, kurią reikia gelbėti nuo įklimpusių skolų... Tai veikiau pačių žmogiškųjų santykių raizgalynė. Tai pasakojimas apie tris kylančias grupės nares, kurios dviem dešimtmečiais užkariauja muzikos padangę...

Nepasakyčiau, kad merginų aktorės yra nevykusios. Jannifer Hudson už Efės vaidmenį netgi gavo Oskarą kaip geriausia antro plano aktorė, bet man toli gražu nebuvo antraplanė, veikiau, pats ryškiausias ir įdomiausias personažas, o jau balsas – perspjovė visokias pagrindines Beyonces ir t.t. Teko girdėti, kad pati Hudson buvo labai reikli ir reikalavo, kad jos personažas nebūtų silpnesnis už Beyoncės, bet tai labai gerai pasiteisino, nes, mano galva, ji buvo nuostabi. Beyonce per plauką gavo Dinos vaidmenį, pati aktorė – dainininkė prasitarė, kad ji slapta tyliau dainavo ir žemino balsą tam, kad gautų šį vaidmenį. Bet sakau, Jannifer Huson buvo viso ko ledkalnis, o jau keliose scenose atrodė, kad plyš balso stygos. Taip, čia muzikos takelis yra pats stipriausias filmo paspirtukas, kas muzikiniuose filmuose ir turi būti.

Sunku kalbėti apie pačias scenas, taip kai kurios jos atrodo netikroviškos, ypač, kai aktoriai dainuoja lyg ir šnekėdamiesi vieni su kitais ir staiga grįžta į normalią kalbą, na, kaip miuzikle, nieko nepridursi. Dabar galvoju, kad šis filmas net patiko labiau nei „Burleska“ su Cher ir Christina Aguilera, nes labai jau Hudson vaidyba ir talentas pakerėjo. Aišku, filmas orientuotas į muzikos industrijos raidos etapus, smagius karjeros pakylėjimus ir nuosmukius, o tas, kas domisi muzika, manau, turėtų pažiūrėti šį filmą, nors, kaip sako patys kūrėjai, turėjome pakeisti kai kuriuos faktus ir prikurti savo siužetinių linijų.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 76/100
IMDb: 6.5
Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Šiaip Beyonce yra daug daug daug daug kartų geresnė vokalistė už Hudson tik šitam filme ji labiau pasireiškė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prieš porą dienų mačiau pirmą šio filmo versiją, nufilmuotą dar 1970-ešimt kažkelintais :)Nežinojau, kad yra naujas filmas. Reiks būtinai pasižiūrėti.

    AtsakytiPanaikinti