2012 m. liepos 15 d., sekmadienis

Keira Knightley or Natalie Portman?



Sveikučiai,

Taip jau atsitinka kino pasaulyje, kada imi domėtis kinu, kad pradedi maišyti net aktores. Bent jau taip būdavo anksčiau, kol prieš gerus dvejus metus nepradėjau domėtis Natalie Potman ir Keira Knightley. Mano beprotiškos kinomanystės pradžioje papuldavo daugel kino filmų, kuriuose akyse vaidendavosi vis ta pati aktorė – sakau, kiek ta begali vaidinti, tikriausiai toje filmavimo aikštelyje ir gyvena. Ir iš tikrųjų, taip atsirado susidomėjimas šiomis aktorėmis dėl jų iš pirmo žvilgsnio identiškos išvaizdos.


Natalie ir Keira


Kažkas internetinėje erdvėje karštligiškai su manimi ginčijosi, kad Natalie ir Keira visiškai nepanašios ir net labai skirtingos. Tas tiesa, bet tik tada, kai pradedi domėtis jų asmeniniais gyvenimais bei filmo darbais.

Man asmeniškai abi aktorės yra nepaprastai gražios ir talentingos. Čia visai neseniai, nežmoniškai ilgai laukdamas stotyje, ėmiau ir stovomis perskaičiau žurnale „Kinas“ straipsnį apie Keira Knightley – pastarasis straipsnis buvo gan kritiškas. Taip, Keira nuolat šmėžuoja ekranuose, man regis, esu su ja matęs daug daugiau filmų nei su Natalie Portman, todėl gal ji man šiek tiek artimesnė, tačiau Portman talentu net neabejoju. Žurnale patalpintas straipsnis apžvelgė Keiros tam tikrus biografinius faktus, vaidmenis ir galiausiai tėškė, kad jai tikriausiai tinka tik vaidinti Holivude, suprask, „Karibų piratų“ sagose. Pati aktorė kategoriškai atsisakė vaidinti ketvirtojoje piratų dalyje, ją pakeitė Penelope Cruz, aktoriai rūpi visai kiti vaidmenys, sudėtingesni, įvairesni...

„Pavojingas metodas“, kuriame Keira paskutiniu metu pasirodė ir kuris buvo pristatytas šiuometinėje „Kino pavasario“ festivalyje, didesnio dėmesio nesusilaukė. Man asmeniškai filmas irgi pasirodė toks neužpildytas, bet vien dėl gerų aktorių pažiūrėjau. Toks įspūdis, kad Keira gauna neblogus vaidmenis, gerai vaidina, tačiau niekaip neišsiveržia į priekį. Natalie Portman, atvirkščiai, nedelsiant sulaukė pripažinimo ir gerbėjų gausos net po „Žvaigždžių karai“, kuriame abi aktorės susitiko, Keira atliko antrininkės karalienės vaidmenį. Pasakojama, kad filmavimo aikštelėje, nugrimuotos ir identiškai panašios aktorės, buvo tokios panašios, kad net jų tikrosios motinos jas maišydavo. Tiesa, Natalie Portman jau buvo gana žinoma, turėjo savo gerbėjų būrį, kaip teigiama, Keira išėjusi į žmones, net pasirašinėjusi Portman vardu, nes gerbėjai tiesiog negalėjo patikėti, kad Keira tai ne Natalie.

„Oskarą“ iškovojusi Portman už „Juodąją gulbę“ jau gali būti rami ir apsirūpinusi vaidmenimis iki senatvės, o štai Keirai vis dar nuolat tenka įrodinėti, kad ji verta vaidinti – dalyvauti atrankose ir kai kada net nusivilti. Štai šį rudenį pasirodys dar vienas Keiros darbas „Ana Karenina“, kuri jau nebežinau kiek kartų ekranizuota, jos vaidmenis atliko – Greta Garbo, Sofi Marso ir kitas pulkas jau iš senosios kartos aktorių. Kaip Keira susidorojo su šiuo vaidmeniu, beliks tik sulaukti. Kol kas iki stambesnių apdovanojimų Keirai nepavyksta prisikapstyti, ji tik kartą tėra nominuota „Oskarui“ už vaidmenį „Puikybė ir prietarai“.

Kas lemia – ar aktorė bloga ar gera, vidutiniška ar perprasta? Natalie Portman amerikietė, o Keira Knightley – britė – tapatybė, balsas, grožis, sėkmė? Kad ir kaip ten bebūtų, man abi aktorės ganėtinai aukšto kalibro, taip ir norėtųsi, kad Keirai pasisektų sukurti kažką fantastiško, kaip buvo įvertinta jos varžovė Natalie Portman.

Pati Natalie gimė Izraelyje, moka laisvai hebrajiškai, nuo vaikystės yra vegetarė ir atsisakiusi net pieno produktų, įkūrusi savo drabužių tinklą, režisavusi keletą vidutiniškų filmų, baigė universitetą. Keira – nuo vaikystės buvo kalikė, moksliukė, tačiau dėl filmavimų nebaigė aukštosios mokyklos, vaikystėje turėjo dislekcijos (skaitymo) sutrikimų, kuriuos uoliai ir kantriai įveikinėjo, šiuo metu mėgiama britų, viena turtingiausių moterų Anglijoje, vien už vaidmenį „Piratuose“ ji susišlavė 32 milijonus svarų, nuolat kaltinama dėl per lieso savo kūno, aktorė skaudžiai tai išgyvena, net buvo nutariusi mesti aktorystę dėl kūno kritikos...


Natalie ir Keira


Natalie ir Keira


Keira ir Natalie


Keira ir Natalie


Natalie ir Keira


Natalie ir Keira


Natalie ir Keira


Taigi aktorių panašumus ir skirtumus parodo pačios nuotraukos. Dabar skiriu balsus, Natalie turi apgamą ant skruosto, Keiros tamsesnės akys ir vešlesni antakiai. Taip ir norėtųsi, kad šios aktorės kada susikirstų dar kartą filmavimo aikštelėje. Nors kas čia žino, gal taip ir nutiks...

O kuriai aktoriai Jūs simpatizuojat? Kodėl?

Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com

9 komentarai:

  1. Man abi aktorės yra vienos geriausių. Pamenu, pradžioje jos man irgi buvo labai panašios ir tikrai maišydavau, bet vos tik pažiūrėjau daugiau filmų su jomis abiem, kaip mat išryškėjo jų išvaizdos skirtumai ir dabar tikrai nesumaišyčiau.

    Laukiu Anos Kreninos ir tikiuosi, kad jis bus gerai vertinamas. Nes aktorių komanda tai puiki.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Teko ir man skaityti tą pakankamai kritišką straipsnį "Kine" apie Keirą. Nenorėčiau visiškai sutikti su kino kritike I. Keidošiūte, tačiau Keirai iš tiesų geriau sekasi kostiuminės dramos, tačiau ten ji pradeda kartotis ir vaidmenys suvienodėja. Labai patiko vaidmenys filmuose "Hercogienė" ir "Atpirkimas". Kažkoks nesusipratimas, kad už pastarąjį buvo nepastebėta garbingiausių kino apdovanojimų. Gali būti, kad naujoji "Anos Kareninos" versija padės pramušti ledus ir aktorei pelnyti žiūrovų ir kritikų dėmesį, nes kol kas šiemet moterų vaidmenų pasirinkimas skurdokas, lyginant su tuo kas laukia vyrų aktorių fronte. Be to, tai bus jau trečiasis aktorės filmas su britų režisieriumi Joe Wright'u, o jiems kartu tikrai gerai sekasi.
    Kalbant apie Natalie Portman, man ji neabejotinai viena iš lyderių aktorių savo kartos grupėje. Kino pasaulyje sukasi nuo vaikystės, o praėjusiais metais pasirodžiusi "Baltoji gulbė" buvo tikra karjeros viršūnė, kurios kartais kitoms aktorės reikia laukti gerokai ilgiau. Natalie sugebė nuo visiško nesusipratimo išgelbėti iš patį bukiausią holivudinį niekalą, tiesa, komiškuose vaidmenyse aktorė atrodo tikrai netikėtai.
    Reikia pripažintinti, kad tiek Keira, tiek Natalie yra (melo)dramatinių vaidmenų tipo aktorės. Norėtųsi jas matyti nepriklausomo kino filmuose, nes tada galima pamatyti žymiai didesnį aktorinį potencialą.
    Šiaip balsuočiau už Natalie, bet renkuosi Keirą, vien dėl to, kad tikrai laukiu "Anos Kareninos" ir būtų smagu aktorės pavardę išvysti kitąmet vasarį tarp Oskaro nominančių. Manau, kad "ant kulnų" lips Carey Mulligan, Julianne Moore, Marion Cotillard, Laura Linney ir Helen Hunt.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Genadijau, išties Tavo komentarai visada būna įdomūs. Gal studijuoji kažką su kinu? :)

      Panaikinti
    2. Deja, bet su kinu nieko nestudijuoju, tačiau viena iš aistrų yra kinas, kino istorija ir tendencijos tarp kino kūrėjų, kino festivalių, kino prodiusavimo ir apskritai temų kine. Domiuosi daugiau nei eilinis žiūrovas, bet nieko, kad būtų susiję su rimtomis kino studijomis.
      Ir šiaip mėgstu žmonėms rekomenduoti gerų kino filmų, išklausyti jų nuomones ir vertinimus.

      Panaikinti
    3. Na, tai iš tikrųjų džiaugiuosi, nes matau, kad turi tikrai ne vidutinio kino žiūrovo žinias. :) "Manau, kad "ant kulnų" lips Carey Mulligan, Julianne Moore, Marion Cotillard, Laura Linney ir Helen Hunt" - O kokiuose filmuose šios aktorės nusipelno - nusipelnys šiuometiniame kino derliuje, kad tokios prognozės?

      Panaikinti
    4. Carey Mulligan kuria pagrindinį Deizės vaidmenį amerikiečiams klasika tapusio romano "Didysis Getsbis" ekranizacijoje. Filmas kuriamas 3D formatu ir vaizduoja XX a. pirmos pusės siautulingą turtuolių ir visos grietinėlės gyvenimą New York'e.
      Julianne Moore minima daugelyje blog'ų kaip realiausia kandidatė gauti Oskarą, kuris, niekam ne paslaptis, kad įteikiamas dažniausiai už visą karjerą nei už konkretų vaidmenį. Turėtų pasirodyti filme "The English Teacher". Filmo aprašymas labai kuklus, bet neabejoju, kad ši aktorė pasirodys kaip visada įtaigiai.
      Marion Cotillard gali pelnyti nominaciją už pagrindinį vaidmenį prancūzų režisieriaus J. Audiard'o filme "Kaulai ir rūdys" (angl. "Rust&Bones"). Buvau įsitikinęs, kad Marion bus pripažinta geriausia aktore šiemet Kanų kino festivalyje, bet žiuri nusprendė įteigti prizą dviems rumunų aktorėms.
      Laura Linney pasirodys "Karaliaus kalbos" tipo filme "Hyde Park on Hudson", skaičiau nemažai gerų atsiliepimų apie jos vaidmenį po Sundance kino festivalio, labai reali kandidatė, jau 3 kartus nominuota Oskarui.
      Helen Hunt gali pelnyti nominaciją už vaidmenį "antidepresinėje" dramoje "Sessions" apie paralyžiuotą vyruką, kuris nusprendžia patirti kūnišką suartėjimą tokioje būklėje.
      Rekomenduoju pažiūrėti šių filmų anonsus... Tik dar "The English Teacher" nėra pristatytas.
      Kaip ir minėjaum, vyrų fronte 5-ukas beveik užpildytas, nors visada pasitaiko netikėtumų...

      Panaikinti
    5. Na, išties įdomios prognozės, juolab, kad dar nė vienas filmas iki mano akių neatėjo. Jau visų filmų kandidatus teko matyti? Ne tik "The English Teacher" neišėjo į rinką, bet ir "Didysis Getsbis" - jo premjera, rašo, bus gruodį.

      Labiausiai iš visų sudomino "Rūdys ir kaulas", bet vargu ar M. Cotillard bus nominuota - filmas, kaip supratau, prancūzų režisieriaus ir frankofoniškas - kažkaip amerikiečiai savoje žemėje savu kilnoja ant stalų. Taip, jai jau pavyko kartą iškovoti "Oskarą", tačiau vėl ir dar su mažiau žinomu filmu? Na, gal... Kad ir kaip ten bebūtų, artimiausiu metu pažiūrėsiu šį filmą.

      Panaikinti
    6. Deja, bet neteko dar matyti nė vieno iš šių filmų. Kino teatruose pasirodys tik vėlai rudenį, žiemą arba net kitų metų pradžioje per patį kino apdovanojimų įkarštį.
      Man taip pat "Kaulai ir rūdys" atrodo labiausiai dominantis, ir sutinku, kad Marion turi tikrai mažai šansų, nebent tik Europos erdvėje dalinamais Europos kino akademijos, britų Baftos ar prancūzų Cezario apdovanojimais.
      Interneto platybėse šie filmai praėjus tik porai savaičių po premjeros platesniu mastu.

      Panaikinti
  3. Ich bin so stolz, selbstbewusst und voller Leben hier zu sein, um mein Zeugnis zu geben, ich kann einfach nicht glauben, dass mein Mann jetzt zu Hause ist und uns erzählt, wie leer er sich die ganze Zeit gefühlt hat, als er nicht da war. Er hat mich verlassen und mir nach der Scheidung starke Schmerzen zugefügt, wer hätte daran gedacht. All dieses Wunder geschah direkt nachdem ich Kontakt von Dr. Egwali bekam, für den er mir half, in meinem Ehehaus wieder zur Normalität zu kommen. Ich bin eine der glücklichsten Frauen der Welt, würde ich sagen, wir dachten, er wäre weg und würde nie wieder nach Hause kommen, bis ein Liebeszauber gesprochen wurde und die Dinge in zwei Tagen wieder normal waren, es war wirklich ein Wunder "Mein Mann bedeutet alles means an mich und meine Kinder. Ich weiß nicht, wie ich Ihnen meine tiefe Dankbarkeit ausdrücken soll, Herr Doktor. Ich kann es nur empfehlen, wenn Sie dringende Hilfe in irgendeiner Kategorie von Zaubersprüchen benötigen, da dies garantiert ist.
    E-Mail an /dregwalispellhome@gmail.com
    WhatsApp: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti