2012 m. liepos 15 d., sekmadienis

Filmas: "Mielas draugas" / "Bel ami"



Sveiki visi,

„Mielas draugas“ (Bel Ami) (2012 m.) dėl savo sodraus ir gerų aktorių kolektyvų buvo laukiamas mano filmas jau labai seniai, tačiau, kuo toliau laukiau, tuo daugiau ėmė plūsti žinios apie filmą, tuo labiau blėso entuziazmas, nes iš filmo nieko gero nelauk – jau ėmė kuždėti nuojauta. Dabar, užklupus jam mūsų Lietuvos kino teatrus, žmonės jau spėja paeiliui nusivilti: tiek leipstančios merginos dėl Pattinson‘o, tiek dėl paties filmo. Ką reiktų žinoti apie filmą eiliniam žiūrovui? Tai, kad tai Gi de Mopasano romano ekranizacija. Mopasanas savoje epochoje buvo itin garsus rašytojas, rašęs pusiau erotinius intrigų romanus, o „Mielas draugas“ yra pats kone garsiausias jo kūrinys. Tad siužetine prasme filmas nieko naujo ir įspūdingo negali pasiūlyti (meilės intrigos) to, ko mes nežinotume ar nebūtume matę. Kino gurmanai iškart pajus, kodėl filmas yra nesėkmė – siužetinė plotmę turėjo kartu „tempti“ XIX amžiaus epochos jauseną, tai reikėjo daryti itin subtiliai, o dabar išėjo kostiuminė – dekoracinė drama apie praturtėti norintį jaunuolį, kuris gulinėja su aukštuomenės moterimis... Nesu skaitęs paties romano, tačiau įtariu, kad filmas visai kitaip orientuotas.

Elegancija, kuri turėjo, rodos, būti išskirtinė, kažkur pasimetė. Manau, čia ne aktorių kaltė, bet pačių režisierių sprendimo būdai – kamera juda komerciškai, lyg filmuotų eilinę kostiumų dramą, perėjimai, klasiškai skambantis muzikos takelis ir t.t. – visa tai klišių klišės. Ir iš tikrųjų, reiktų palaužyti galvą, kaip turėtų atrodyti stipri šio filmo ekranizacija? To net aš neįsivaizduoju.

Robert Pattinson, Uma Thurman, Christina Ricci, Kristin Scott Thomas – tai auksinis aktorių kolektyvas vidutinybių filme. Labiausiai, gal dėl savo brandaus amžiaus, man pasirodė užtikrinčiausia Kristin Scott Thomas, kuri gal kitiems bus blankiausia kaip personažas, tačiau jai nepaprastai tiko šis vaidmuo, su Uma Thurman viskas gerai, o štai kliuvo pradžioje Christina Ricci, kuriai iš vis buvo naujas amplua, o korsetą tikriausiai buvo pamiršusi nuo „Raitelis be galvos“ laikų. Ji man pasirodė tokia netinkanti, bet laikui bėgant susigyvenau ir pagalvojau, gal visgi režisierius ir nesuklydo ją pasirinkdamas. Robert Pattinkson‘as tikrai nėra prastas aktorius, manau, tai įrodė urmas jo vaidmenų, tačiau jie sukurti ne tokie, kad išsižiotum, tačiau ir neprasčiausi... Man šiek tiek gaila aktorių, kurių vardai tąsomi komercijos ir prisidangstoma dėl populiarumo. Štai tokios vidutiniškos juostos ir atkeliauja į mūsų ekranus. Ką gi. Netgi toks kinas turi egzistuoti, nieko nepadarysi.

Pritarčiau IMDb reitingui, tačiau dėl aktorių, kuriuos vėl buvo smagu sutikti naujuose amplua, pridėsiu balą.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 42/100
IMDb: 5.4



Jūsų Maištinga Siela,

1 komentaras:

  1. Ich bin so stolz, selbstbewusst und voller Leben hier zu sein, um mein Zeugnis zu geben, ich kann einfach nicht glauben, dass mein Mann jetzt zu Hause ist und uns erzählt, wie leer er sich die ganze Zeit gefühlt hat, als er nicht da war. Er hat mich verlassen und mir nach der Scheidung starke Schmerzen zugefügt, wer hätte daran gedacht. All dieses Wunder geschah direkt nachdem ich Kontakt von Dr. Egwali bekam, für den er mir half, in meinem Ehehaus wieder zur Normalität zu kommen. Ich bin eine der glücklichsten Frauen der Welt, würde ich sagen, wir dachten, er wäre weg und würde nie wieder nach Hause kommen, bis ein Liebeszauber gesprochen wurde und die Dinge in zwei Tagen wieder normal waren, es war wirklich ein Wunder "Mein Mann bedeutet alles means an mich und meine Kinder. Ich weiß nicht, wie ich Ihnen meine tiefe Dankbarkeit ausdrücken soll, Herr Doktor. Ich kann es nur empfehlen, wenn Sie dringende Hilfe in irgendeiner Kategorie von Zaubersprüchen benötigen, da dies garantiert ist.
    E-Mail an /dregwalispellhome@gmail.com
    WhatsApp: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti