2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

Filmas: "Žiaurus gailestingumas" / "Savage Grace"



Sveiki visi,

Kai pirmą kartą pamačiau filmą „Žiaurus gailestingumas“ (Savage Grace) (2007 m.), man nepatiko, iš tiesų, ištempiau iki pusės filmo ir jau nebepamenu, kodėl seansas baigėsi... Šįkart sugrįžau prie filmo po jau nemažai metų dėl senos geros meilės Julianne Moore ir tikrai nepasigailėjau, nes po daugelių matytų filmų, ši juosta jau atrodo kur kas kitaip, daug brandesnė, įdomesnė. Šiaip daugelį žiūrovų glumina filmo tema – incestas, motinos ir sūnaus intymūs santykiai, tačiau filmas paremtas ne audringa iškrypėlio fantazija, veikiau tai biografinis filmas apie nesveiko proto vaikiną, kuris realiame gyvenime išgyveno iki 1981 metų kalėjime, tai jo gyvenimo intymioji istorija, jo šeimos paslaptys. Išties kai kurios detalės filme glumina, bet man tas suglumimas patinka, patinka, kai istorija provokuoja, flirtuoja su žiūrovu, audrina jo fantaziją.

Filmas tikrai skirtas ne visiems, bet neabejoju, kad jis suras savo rimtą žiūrovą. Visa istorija žaviai, pakankamai stilingai nufilmuota, įdomus motinos infantiliškas charakteris, kurį sukūrė J. Moore, kas be ko, ji buvo ryškiausias personažas visame filme ir jai lygių nebuvo, džiaugiuosi antraeiliuose vaidmenyse pamatęs keletą nuostabių ispanų aktorių – Belen Rueda ir Elena Anaya. Nepavadinčiau filmo keistu, jis pakankamai gyvenimiškas, tačiau filmo finalas tiesiog šokiravo savo „lengvumu“, man ji pasirodė tokis teatrališkas, dirbtinas – tas smurtas, tas kritimas ant grindų, vaikino reakcija... Suprantu, kad tai protiškai sutrikusio žmogaus reakcija, tačiau pats veiksmas man buvo neužtikrintas, praktiškai pati pabaiga viską sudrumstė, o po to kaip visada – faktai apie realiai buvusius personažus.

Šiaip tikrai nesigailiu pažiūrėjęs, dailus filmas, yra gilių, intriguojančių dalykėlių, tad rekomenduoju tik rimtesnio ir kartu „pasyvesnio“ filmo mėgėjams.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 51/100
IMDb: 5.9




 
Jūsų Maištinga Siela,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą