2015 m. rugpjūčio 4 d., antradienis

Filmas: "Išmesta iš draugų" / "Unfriended"




Sveiki,

Šiandien noriu pakomentuoti kino filmą „Išmesta iš draugų“ (angl. Unfriended) (2015), iš kurio, tiesą sakant, šio bei to visgi tikėjausi ir tikėjausi novatoriško filmo. Apsidžiaugiau, jog kažkas bandė šiemet pralaužti vidutinių siaubo trilerių apsuptyje pralaužti ledus ir pakeisti tas visus su savimi tampomas buitines filmavimo kameras. Internetinis pasisėdėjimas, įvairūs virusai, pokalbiai per Skype ir „nepažįstamasis“ iš tiesų žadėjo neblogą siaubo filmą.

Filmų kūrėjai „užsikabino“ už gana neblogų idėjų – patyčios per internetą, greitai platinama informacija, kuri psichiškai paveikia jautrias asmenybes, ypač mokinius. „Išmesta iš draugų“ – tai filmas visų pirma tiems, kurie nemažai laiko praleidžia prie interneto, daug ten naršo, nepraleidžia progos pasižiūrėti žeminančių vaizdelių, kelia ir dalijasi asmeninėmis fotografijomis. Įvesti į visą šį srautą kraupią nusižudžiusios merginos vaiduoklį „virusą“ buvo tikrai neprasta mintis, bet va, kad man pačiam baisu visgi nebuvo, kiek bandė tą baimės stimulą perteikti prie Skype kamerų sėdintys aktoriai, kurie šoka pagal mirusios paruoštas užduotėles. Daug visai neprastų idėjų, tačiau filmas visumoje visgi neišsimušė savo režisūra kažkuo įdomiau. Na, taip, yra filmas nufilmuotas kompiuteriu ekranu, bet tuo visa inovacija tikriausiai ir pasibaigė, o visas kitas trileris ir vystoma intriga pasirodė smarkiai vidutiniški ir labai nuspėjami.

Filmą visgi vertinčiau tokiais gana banaliais žodžiais „žiūrėti tikrai galima, bet yra ir geresnių“. Pritrūko man iš filmo didesnės intrigos, kažkokio netikėtumo siužete, norėjosi ir ne tokios komercinės pigumu dvelkiančios režisūros, nes dabar, kas buvo permetama per rampą, pasirodė lyg pigus maltos mėsos kotletas, o juk būta neblogos medžiagos...

Mano įvertinimas: 5.5/10
Kritikų vidurkis: 59/100
IMDb: 5.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą