2015 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

Filmas: "Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias" / "Mad Max: Fury Road"




Sveiki, kino žiūrovai,

Tiesą sakant, niekada nebuvau didelis šios epopėjos mėgėjas, tačiau kažkaip vis tiek nejučiomis laukiau pačios naujausios dalies – „Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias“ (angl. Mad Max: Fury Road) (2015), kuri tikriausiai tapo pati geriausia filmo dalis apie Maksą. Ilgus dešimtmečius nuo paskutiniosios dalies tylėjęs režisierius George Miller tiesiog sprogo Kanų kino festivalyje, pristatydamas tikriausiai geriausią savo karjeroje darbą.

Naujos technologijos, puiki režisūra, įdomi „atskilusios“ civilizacijos iškrypimo ir valdymo formos vaizdavimas ir neblogas scenarijus tiesiog neleidžia atsiplėšti nuo ekrano, o emocijos veržiasi kartu su veiksmu – taip galėčiau pasakyti apie filmą, jį pabaigęs vos tik žiūrėti. Patiko ir paliko labai gerą įspūdį. Labiausiai stebino nuostabi grafika, ryškios dykumų, karščio ir skurdo spalvos bei šiame fone režisuojamas greitis. Pirmosios filmo minutės tiesiog nuostabios, kaip ir antroji filmo pusė.

Kas galbūt man šiek tiek galbūt krito į akis? Pats filmo turinys. Ką filmas norėjo mums pasakyti per tą visą greitį ir veiksmą? Ar tik ne dar vieną holivudinę sentenciją? Kad žmonėms grąžinama viltis? Galbūt. Tačiau filmas nesivelia į jokius filosofavimus ir taikosi į nuotykių trilerį, kur svarbiausia prikaustyti žiūrovą ir, manyčiau, režisieriui tai pavyko. Puikus Tom Hardy pasirodymas – paskutiniu metu šis aktorius mane labai stebina savo vaidmenimis, o šis darbas tikrai jo karjeroje nepadarė gėdos. Lygiai tą patį galiu pasakyti ir apie vienarankę Charlize Theron sukurtą Furiosa personažą – „kieta boba“, tačiau įtikinama, jaudinanti, nešanti akyse didelį skausmą ir atpirkimo troškulį. Filme tik iš akių atpažįstamas Nicholas Hoult irgi, sakyčiau, pakrikštijo dar vieną sėkmingą projektą savo jaunoje karjeroje.

Aišku, filmas galiausiai užsibaigia gana holivudiškai – blogiukai gauna į kaulus, o gerieji laimi, tačiau jau dabar kalbama apie būsimo filmo tęsinį, matyt, filmo kūrėjai bus atradę žąsį, dedančią aukso kiaušinius, bet tebūnie, jeigu kita dalis bus bent neprastesnė už šią, tada palaiminu būsimą tęsinį! 

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 89/100
IMDb: 8.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą