2017 m. kovo 4 d., šeštadienis

Filmas: "Tamsus vanduo" / "Dark Water"



Sveiki, skaitytojai,

Siaubo filmai visada vilioja ir vilios daugelį žiūrovų. Ir kartais net nesvarbu šio žanro kokybė, tiesiog norisi sužadinti kažkokį visai kitokį efektą savyje, pasinerti į tai, ko realybėje nebegalime patirti. Filmas „Tamsus vanduo“ (angl. Dark Water) (2005) yra dar viena siaubo romano ekranizacija. 2002 metais azijiečiai buvo sukūrę, anot kai kurių, kur kas efektingesnį variantą už amerikiečių, tačiau tikriausiai aktorės Jennifer Connelly pavardė suviliojo pažiūrėti būtent šią versiją.

Filmas, kaip kažkada „Skambutis“, kuriamas pagal panašius principus – anapusionio pasaulio persipynimas su realiu pasauliu per keistus vaizdinius, pagrindinio veikėjo nestabilią psichinę būklę. Filmas iš esmės tampomas dviem virvutėmis – mistiniai ir nepaaiškinami dalykai bei socialinė terpė, kurioje atsiduria išsiskyrusi vieniša motina su dukrele. Filmas absoliučiai atmosferinis – atokus ir šiurkštus rajonas, tekantys šlapi seni vamzdžiai, motinos neviltis bei keistos detalės, kaip antai rausva vaikiška kuprinė, kurias taip mėgsta japonų rašytojai ir kinas. Kai sakau, filmas yra atmosferinis, negalėčiau pasakyti, kad visa ši atmosfera užpildyta įtikinamai, veikiau ne tiek neįtikinamai, kiek jau matytais ir regėtais vaizdiniais. Vienas labiausiai nevykusių veikėjų – šiurpusis namo budėtojas, kuris lyg ir suvokia, kas vyksta name, tačiau lyg koks Cerberis kursto ugnį mistiniams dalykams. Jo išvaizda ir charakteris iš pažiūros brutaliai šiurpūs, tačiau tokie mistiškai šabloniški, kad tokį Cerberį galime regėti kone kas antrame panašaus tipažo siaubo filme.

Filmas absoliučiai vidutiniškas. Labiau mane veikė ne mistiniai niuansai, bet šeimyniniai santykiai, vargstančios jaunos motinos bejėgystė susitvarkyti savo gyvenimą, nei visas tas siaubo ir mistikos plakinys, kuris iš esmės tik itin retai blykstelėdavo efektyviai, nes jau buvo regėtas „Skambutyje“ bei kituose siaubo filmuose. Nepaisant visų trūkumų, galiu pasakyti, kad yra tikri daug daug prastesnių siaubo filmų už „Tamsų vandenį“.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 52/100
IMDb: 5.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą