2017 m. kovo 6 d., pirmadienis

Serialas "Dvikova" / "Feud" (1 sezono pirmosios serijos įspūdžai)



Sveiki,

Šiaip apskritai labai retai brūkšteliu, pažiūrėjęs pirmąją seriją naujo serialo, nes dažniausiai apibendrinu visą žiūrėtą sezoną, tačiau šįkart padarysiu išimtį ir pasidalysiu pirmuoju įspūdžiu apie naująjį Ryan Murphy projektą „Dvikova“ (angl. Feud). Šiaip šis režisierius mėgsta antologinius serialus. Po puikių pirmųjų sezonų „Amerikietiška siaubo istorija“ ir, sakyčiau, pritrenkiančios įtaigos „Amerikietiška nusikaltimo istorija“ bei paauglių pamėgto „Choro“, tai šis serialas lyg ir nieko nebeturėtų stebinti, tačiau nerimauju tik dėl vieno: ar neišseks serialų kūrėjų idėjinės galios, kai šitiek dirbama prie skirtingų projektų?

Pažiūrėjus vakar, kovo 5 dieną, startavusio mini serialo „Dvikova“ (laukia 8 serijos), nekyla jokių abejonių R. Murphy genialumu. Serialas autobiografinis ir pasakoja apie dvi kovojančias Holivudo legendas – aktores Betty Davis ir Joan Crawford, kurios pirmojoje serijoje susitinka filmuotis siaubo trileryje „What Ever Happened to Baby Jane?“ Jau atpažįstamas Murphy režisūrinis braižas leidžia mėgautis gražia ir (priešingai nei „Amerikietiškoje siaubo istorijoje“) chronologišku pasakojimu, tačiau didžiausią įspūdį tikriausiai daro ne tiek gera režisūra, kiek stulbinantis aktorių kolektyvas ir dėmesys charakterių elegancijai, kuri visada šiek tiek pateikta kontrastingai paryškinta nei natūralistiškai, todėl aktorių kuriami personažai atrodo kur kas efektingesni.

Į šį serialą režisierius pakvietė jau savo atrastas mūzas: Jessica Lange ir Sarah Paulson. Daugelis labai nusivylėme, kada J. Lange atsisakė po ketvirto sezono vaidinti „Amerikietiškoje siaubo istorijoje“, kuris aktorei atnešė visą eilę svarbių apdovanojimų. Manau, po šio serialo, galimas daiktas, aktorėms pasipils nominacijos ir padovanojimai. Po pirmos serijos galiu pasakyti, kad kol kas didžiausią įspūdį padarė būtent Jessica Lange ir pirmą kartą su Ryanu dirbanti Susan Sarandon, kuri iš esmės gavo labai stiprų vaidmenį – šis aktorių duetas, senų veteranių susitikimas tiesiog vertas didžiausios pagarbos. Gal serialas negalės pasigirti tokia istorine įtaiga, kaip „Amerikietiška nusikaltimo istorija“, tačiau kokybė nuo to ne ką menkesnė, juolab, kad seriale pasirodo tokios žvaigždės kaip Kathy Bates, Catherine Zeta-Jones, Jude Davis bei Alfred Molina.

Manau, serialas bus geras ir žiūrėsiu jį iki paskutinės serijos.


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą