2011 m. rugpjūčio 1 d., pirmadienis

Filmas: "Tūnąs tamsoje"

Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti filmą „Tūnąs tamsoje“ (Insidious) (2011 m.). Tai amerikiečių siaubo fantastinis filmas. Pasiilgau šio žanro filmo, todėl nutariau kažką pažiūrėti įtampoje ir lengvo. „Tūnąs tamsoje“, galima sakyti, buvo tai, ko iš tikrųjų ir ieškojau.

Kai kas sako, kad tai visai nebaisus filmas, matyt, skonio reikalas, bet man asmeniškai buvo vietų, kur krūptelėjau ir net nusikeikiau. Tai filmas, kuris retkarčiais visgi išlaiko įtampą, bet vietomis buvo ir nemažai, švelniai tariant, nusivažiuota. Ypač artėjant prie finalo, kai tos rankos, visiškai nenatūraliai nejaudinančiai kyšojo iš tamsos ir persekiojo pagrindinį herojų, kol šis grįš į savo kūną. Kur kas baisiau buvo tie trumpi momentai, kad tvyrojo abejonė, kol dar niekas neaišku, ką ir kaip reikia padaryti. Ne, filmas nėra labai geras, tačiau visai skaniai susižiūrėjo. Galima sukurti visai kitokį siaubo su mistiniais elementais kino filmą, bet „Tūnąs tamsoje“ to neišrealizuoja dėl vienos paprastos priežasties – skurdoko siužeto. Pateikiamos kelios ezoterinės tiesos ir pagal jas maždaug kurpiama visiškai numanoma siaubo siužetinė linija. Juk, dieve, žmonės, kam jūs kišate į tokį filmą pinigus, juk galima su tokiu biudžetu ir ką nors geriau suregzti.

Taip, tai eilinis siaubo filmas, kuris nieko neišsiskiria iš kitų, viskas vyksta šiaip sau. Gaila juostų, laiko ir pinigų, neprastų aktorių tokiam darbui. Nors sakau, paprastam žiūrėjimui toks ir nieko filmas, iš tikrųjų nieko per daug ir nesitikėjau, todėl nusivilti ir neteko. Manau, kad jeigu jūs su tokia intencija žiūrėsite „Tūnąs tamsoje“ t.y. be pretenzijų, tai filmas atrodys visai neblogas. Manau, patiks daugeliui siaubo filmo gerbėjų ir šiaip žmonėms, kurie nori įtampos.

Įvertinimas: 7.8/10

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. O man patiko, ir net labai, nes filmo tema buvo nenuvalkiota, apie sielos "pasivaiksiojima" o juk subtilusis kunas is tikruju egzistuoja, kada kelione prasideda visai kitose erdvese :) ...tad nenusivyliau visiskai! Ir net paziureciau antra karta :)...

    AtsakytiPanaikinti