2014 m. liepos 8 d., antradienis

Filmas: "Ana" / "Mindscape" / "Anna"




Sveiki, kino gerbėjai,

Šįkart keliauju prie trilerių ir noriu pakomentuoti kino filmą „Ana“ (angl. Mindscape) (2013), priminsiu, kad filmas turi ir ispanišką pavadinimą (ispan. Anna), mat filmą režisavo ispanų režisierius Jorge Dorado, kuris ilgus metus buvo Pedro Almodovaro asistentas ir iš esmės prisidėjo prie šio legendinio režisieriaus darbų „Blogas auklėjimas“, „Pasikalbėk su ja“ ir kt. Visgi tai pirmasis ilgametražis Jorge Dorado filmas ir jis su anglakalbiais aktoriais labai toli nuo to, ką kūrė Almodovaro, sakyčiau, kad įtakos jo darbe Almodovaro neturi visai.

Trileris „Ana“ išties gali nustebinti, nors ir kuriamas pagal standartinio trilerio receptus, tačiau čia už vis skaniausias dalykas yra nenuspėjamas siužetas, kuris turi nemenkų aliuzijų į tokius kino šedevrus kaip „Pradžia“. Čia svarbiausias žaidimų kauliukas yra realybės paneigimas ir pasąmonės iškėlimas, kad net pats žiūrovas pajustų abejonę su tuo, kas vyksta. Tai dar vienas filmas su proto ir pasąmonės žaidimais, kai nežinai, kas vyksta ir kuo viskas pasibaigs. Tokie filmai man patinka, nes dėl nenuspėjamumo ir mokėjimo apgauti žiūrovą, filmas tampa tikrų tikriausiu žaidimu, loterija. Nepraėjus dar net 5 minutėms filmo, jau ėmiau spėlioti filmo eigą ir pabaigą ir šie spėliojimai buvo skaniausia, ką gali pateikti trileris.

 Kadras iš filmo "Ana".

Filmas iš esmės neprastas, nors kino kritikai nebuvo itin palankūs šiai juostai, bet ji man patiko. Paskutiniu metu retai matau kokį nors trilerį, bet šį prisiminsiu ne tik dėl įdomaus seanso, bet ir dėl dviejų puikių aktorių. Mark Strong jau ne kartą sutiktas mano akies panašaus žanro filmuose, jo demoniškas, ugningas, kone Šerloko Holmso žvilgsnis vėl degino. Smagu sutikti ir „Amerikietiško siaubo istorijos“ žvaigždutę Taissa Farmiga, kurią drąsiai vadinu paskutiniu savo atradimu jaunųjų aktorių gretose, nes vis augu su Dakota Fanning, Mia Wasikovska, Saorse Ronan ir kitomis, o kine, žiūriu, nieko jauno ir gaivaus nebeateina arba ateina tik į serialus, bet štai, smagu, kad Taissa neapsiribojo vien tik serialu ir jau kuria kino vaidmenis. Šis blogio genijaus, vuderkindiškos sielos vaidmuo išties įsimenantis ir jaučiuosi lyg suvalgęs didelę porciją skanių ledų.

Filmas tiko ir patiko. Tik gaila, kad iškart po jo užmigau ir kai kurios šio filmo linijos persikėlė į manuosius sapnus. Galite patikėti? Būna dar ir šitaip. Neveltui filmas vadinamas angliškai „Mindscape“ (liet. Minčių bėglys).

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 42/100
IMDb: 6.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą