2014 m. liepos 8 d., antradienis

Filmas: 'Mergina ant tilto" / "Le Fille sur le pont"




Sveiki, kino gerbėjai,

Šįkart noriu pristatyti ir pakomentuoti prancūzišką kino juostą „Mergina ant tilto“ (pranc. Le Fille sur le pont) (1999), kurį režisavo garsus prancūzų režisierius Patrice Loconte, kurio darbai jau ne vieną dešimtmetį džiugina europietiško kino tradicijomis, o šis kūrėjas sukūręs ne vieną tiek Kanų kino festivalyje, tiek kitur pripažintus filmus. Lietuviams šis režisierius tikriausiai labiausiai yra žinomas už filmą „Mergina ant tilto“.

Ak, tas didysis prancūzų kinas. Jis gi nuostabus, tą tikriausiai patvirtins kiekvienas kinomaniakas. Šitaip galėtume kalbėti ir apie filmą „Mergina ant tilto“, kurioje subtiliai maišosi gyvenimo filosofija su keistu, bet itin švelniu misticizmu, o gal net ne misticizmu, kiek žmogaus tikėjimo galia. Tai filmas apie meilę, žinoma, apie aistringą, keistą, nenuspėjamą, kartais nematomą. Yra žmonių, kurie galvoja, kad nuolat daro klaidas ir yra iš prigimties nesėkmingi. Mergina, atsidūrusi ant bedugnės, nori nušokti nuo tilto, tačiau ją sutrukdo kitas savižudis. Du nelaimingi žmonės pritraukia neregėtą sėkmę ir iš pagrindų pakeičia gyvenimus...


Kadras iš filmo "Mergina ant tilto". 

Viskas žmogaus rankose. Tai itin pozityvus filmas, su puikiais, beveik filosofiniais dialogais, bet tikriausiai labiausiai žavi filmo estetinė raiška. Nepakartojama aktorė Vanessa Paradis, iki tol man žinoma iš filmo „Cafe de Flore“, čia tiesiog sukuria neapsakomo išraiškingumo vaidmenį – merginą liūdnomis akimis. Neįtikėtina energetika, žvilgsnis ir liūdnasis grožis. Ne ką mažiau liaupsių galima pažerti ir jos porininkui Daniel Auteuil, žinomam ir garsiam prancūzų aktoriui. Kartu jie šiame filme sukūrė nepakartojamą nusivylusių ir savo sėkmę vėl atradusių žmonių šokį. 

Filmas išties geras ir puikus. Nepasakyčiau, kad likau pritrenktas ar sužavėtas, tačiau tai, ką pamačiau, mane džiugino, retsykiais stebino. Gyvenimiška istorija tampa kine ypatinga dėl savo rakurso ir požiūrio į tam tikrus laimę žmogui nešančius dalykus. Šis kampas savotiškas, unikalus, todėl filmas ir yra geras. 

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 75/100
IMDb: 7.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą