2014 m. rugpjūčio 5 d., antradienis

Filmas: "Jaunystė" / "Žaluma" / "The Green"




Sveiki,

Šiandien noriu pakomentuoti kino filmą, kuris buvo išverstas pavadinimu „Jaunystė“ (The Green) (2011), nors aš asmeniškai filmą būčiau vertęs „Žaluma“, kuris būtų tikslesnis, nusakant šio filmo istoriją – du jauni homoseksualūs vyrai atsikrausto į provinciją, kur daug žalumos, tačiau jų gyvenimai tampa dar trapesni. Žaluma tampa gniuždančia geografine zona „kitokiems“.

„Jaunystė“ – tai filmas, kuris yra pirmas ir kol kas paskutinis režisieriaus Steven Wiliford ilgametražis darbas. Kaip jau minėjau, tai pasakojimas apie homoseksualią porą, o tiksliau – tik vieną iš jų – mokytoją, kuris nori padėti vargstančiam mokiniui, tačiau pats buvo apkaltintas seksualiniu priekabiavimu, o į viešumą iškylusios skaudžios praeities klaidos, apie kurias pirmą kartą sužino ir jo partneris. 

Sakyčiau, kad tai pakankamai gera drama, geras siužetas, nors pats filmas niekada neprilygs danų filmui „Medžiotojas“, kuriame vaizduojamas vyras, kurį terorizuoja visas miestelis, nes jį įtarė priekabiavus prie daržilinukės. „Žaluma“ yra panašios idėjos filmas, tik homoseksualinis kontekstas šiek tiek suproblemina temą iš abiejų pusių – priekabiavimo ir homoseksualumo.

Puikūs aktoriai! Labai nustebau filme išvydęs Cheyenne Jackson, kuris man iki šiol buvo žinomas kaip Brodvėjaus dainininkas, o ir jo vieną dainą esu pristatęs šiame saite. Tai aktorius, kuris neslepia savo lytinis orientacijos, bet kartu jį šiame filme mažų mažiausiai homoseksualiu ir galėtum pavadinti. Labai patiko pagrindinio vaidmens atlikėjas Jason Butler Harner, kuris gana įtikinamai suvaidino „įtartiną“ mokytoją, kad net kartą pats suabejojau, ar režisierius čia nekuria kažkokios aferos ir filmo pabaigoje visgi nepaaiškės, kad jis kaltas, bet... Nepaisant gero filmo, man vietomis pritrūko bendros energetikos, kokį maždaug turi filmas „Medžiotojas“, tačiau vis dėlto tai neprastas filmas ne tik LGBT rato žmonėms, bet ir visiems kino mėgėjams.

P. S. Filmą titruotą lietuviškai gailite parsisiųsti iš torentai.lt 

Mano įvertinimas: 7.5/10
IMDb: 6.5


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Tai seksualus, nostalgiškas, aistringas, poetiškas, intymus ir skandalingas filmas, kuriuo režsiserius sumaniai provokuoja ne tik žiūrėti į ekraną, bet ir mąstyti.

    AtsakytiPanaikinti