2013 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

Filmas: "Kabūm" / "Kaboom"




Sveiki, kino maniakai,

Šiandien noriu pakomentuoti amerikiečių režisieriaus Gregg Araki filmą „Kabūm“ (Kaboom) (2010 m.). Na, su šiuo režisieriumi jau susiduriu antrą kartą, prieš daug metų matytas filmas „Paslaptinga oda“ (2004) sulaukė ne tik kino kritikų liaupsių, bet ir mano asmeninio susižavėjimo. Na, o filmas „Kabūm“ išties nustebino režisieriaus nutolimu nuo draminės įtampos į romantinių komedijų – mistinių, fantastinių mikstūrą. Nors filmas sulaukė visokiausių atsiliepimų, jo premjera Kanų kino festivalyje nebuvo nepastebėta ir buvo apdovanota Queer auksine palmės šakele, kaip geriausias seksualinių mažumų filmas.

Man asmeniškai filmo pradžia atrodė išties tokia „paplaukusi“, nė ištolo nepriminė subtiliosios „Paslaptingos odos“ ir netgi priminė kvailai nepadorų „Amerikietišką pyragą“, kur pritvinkusios erotinės scenos, neturinčio nei estetinių niuansų, nei didesnės prasmės, vertė labai susirūpinti, ar filmą vertėtų žiūrėti toliau, bet žiūrėjau ir nepasigailėjau, nes filmas staiga peraugo į sunkiai įsivaizduojamą fantastinį svingavimą, kur erotinis ir lėkštas siužetas susikimba su paranormaliomis, fantastinėmis gijomis ir sukuria keistą atmosferą, kai patinka margas ir studentiškas seksualumas ir kartu visai čia pat tik iš pirmo žvilgsnio nederantys fantastiniai niuansai. Eklektiškumas čia stulbina savo lengvu eksperimentavimu, kad norisi žinoti, kaip pasibaigs šio režisieriaus slydi beprotybė...

Nors filmas ir erotiškas, bet jis man patiko savo kitoniškumu, balansuojančiu tarp absurdo ir romantinių komedijinių banalių filmukų. Filmas tarsi „Sekso taisyklių“ ir šokiruojančio „Shortbus“ plius „San Francisko raganų“ lygio fantastinių derinių hibridai, kurie tampa sintetiniai, netikroviški, bet kartu kažkuo žavūs.

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 64/100
IMDb: 5.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą