2013 m. gegužės 23 d., ketvirtadienis

Filmas: "Medisono grafystės tiltai" / "The Bridges of Madison Country"


Sveiki visi,
Tęsiu pažintį su geriausiais Meryl Streep vaidmenimis ir šįkart paties Clint Eastwood‘o režisuota drama „Medisono grafystės tiltai“ (The Bridges of Madison Coubtry) (1995). Na, kaip jau ir įprasta už šį vaidmenį Meryl Streep ir vėl gauna „Oskaro“ nominaciją ir yra liaupsinama. Išties mes turime lietuviškai išverstą romaną tuo pačiu pavadinimu, todėl, kas skaitėte, galite sulyginti filmą su knyga, bet neabejoju, kad ši ekranizacija tikrai vykusi – Eastwoodas ne tik geras aktorius, bet ir talentingas režisierius.
„Medisono grafystės tiltai“ – tai pasakojimas apie vidutinio amžiaus moterį, kuri smarkiai jaučia, kad laikas negailestingai bėga ir nusineša jos jaunystes, svajones. Taip, nors filmas, sakytume, yra apie dviejų į antrą gyvenimo pusę perėjusių žmonių aistrą, bet iš esmės tai filmas apie svajonių neišsipildymą. Personažai taip ir mąsto, kad geriau jaunystėje svajoti ir turėti svajonių, nei visai jų neturėti, o apie jų išsipildymą net neprabylama... Tai sudėtingų santykių užuomazga, kuriai nelemta dėl įsipareigojimų realizuotis. Taip ilgai lauktas momentas gyvenime kartais pasirodo per vėlai ir mes nebegalime traukti į gyvenimo kelionę velniai žino kur, kai gyvenimas jau įleidęs šaknis toj žemėje, ant kurios stovi čia ir dabar.
Gražus filmas, kuris nors ir turi daug sentimentalumo, tačiau vis tiek turi daug žavesio. Ypatingai ilgos scenos pagyvenusios moters namuose su nepažįstamuoju, ilgas flirtas, maisto ruoša, žvilgsniai, pokalbiai apie pasaulį ir šalis, kurių gyvenime daugiau nebepamatysi ir nepabuvosi. Na, išties šoka šis duetas tikrai įsimintiną duetinį aktorinio meistrysčių šokį, kuriuo verta pasigrožėti, pasižavėti. Man filmas išties patiko, gal nenustebino, gal nešokiravo, tačiau leido mėgautis lėtu tekėjimu, kuris apskritai būdingas dešimto dešimtmečio romantinių dramų filmams. Svarbiausia šiame filme – moteris, kuri verta „Nusivylusios namų šeimininkės“ titulo, tačiau kitokia prasme, nei serialas. Kad ir kaip ten bebūtų, sakoma, svarbiausia turėti svajonių, o ne jas realizuoti.
Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 66/100
IMDb: 7.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą