2014 m. gruodžio 13 d., šeštadienis

Filmas: "Mano ištakos" / "I Origins"




Sveiki, kino mėgėjai,

Visai neseniai teko pamatyti antrąjį ilgametražį režisieriaus Mike Cahill filmą „Mano ištakos“ (angl. I Origins) (2014). Pirmasis jo matytas filmas buvo prieš trejetą metų matytas „Kita žemė“, kuris sukėlė tikrai neblogą įspūdį. Kaip ir ankstesnis filmas, taip ir šis, stulbina savitumu, šaltoka atmosfera, bet šaltoka ne blogąja prasme. Kaip visada geras ir originalus scenarijus, paremtas moksline fantastika.

Manau, visgi daugeliui filmas tikrai patiks. Man jis patiko kaip vienas filmas iš tos serijos, kuri prisiliečia prie žmogaus reinkarnacijos temų, bet šį kartą labiau iš loginės pusės, paremta labiau medicina ir mokslu. Medžiaga išties įdomi, netikėta jos transformacija, proto ir dvasios žaidimai, netikėti keli siužetiniai vingiai, proto ir intuicijos kova žmogaus viduje... Ir žinoma, akys. O kam nepatinka akys, jų rainelėse įkalinta visata, galimas mūsų identifikacijos kodas? Žodžiu, nemažai subtilios mistikos, žiupsnelis nuojautos, bet visas „ėjimas per filmą“ eina per mokslinį pasakojimo liniją.

Filmas pamalonino jau gerai žinomais aktoriais. Michael Pitt – puikus aktorius, kurį laiką paskendęs antraeiliuose ir neįdomiuose vaidmenyse, regis, vėl pabudo iš kūrybinės komos ir gavo įdomų vaidmenį. Jo pagrindinis personažas buvo ganėtinai įdomus, aišku, nebuvo tas, kuris trykštu aktoriniu meistriškumu – žanras ne tas, bet iš esmės tiko ir patiko. O ką jau besakyti apie aktorę Brit Marling, kuri „Kitoje žemėje“ atliko pagrindinį vaidmenį, o šiame buvo viename iš pagrindinių veikėjų. Tai įdomaus sukirpimo aktorė, kuri ištikima savo režisieriams, mėgsta neįprastus, įdomius, nebanalius vaidmenis. Šįkart ji vėl atrodė gerai. Iš esmės man šis filmas gal tik per milimetrą patiko labiau už „Kitą žemę“, bet jie, manding, lygiaverčiai kūriniai.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 57/100
IMDb: 7.2


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Sveika, Maištinga Siela
    galbūt postini savo įrašus fb? tikrai įdomu kartais paskaityti, bet man asmeniškai labai nepatogu sekti blogą,

    AtsakytiPanaikinti