2016 m. kovo 21 d., pirmadienis

Knygos. Kaip suspėti perskaityti knygas?

 Paskutiniai pirkiniai.



Sveiki, 

Paskutiniu metu tikriausiai mane supras tik sergantys knygų manija. Laiko mažai, o knygų rietuvės ir lentynos auga. Natūralus klausimas – kaip viską apžioti? Neskaitytas Parulskis, Ulickaja ir dar dešimtys autorių. Nors knygos brangios, bet tikriausiai knygomanai, kurie, pripažinkime, nėra ta socialinė pasiturinčioji klasė – tai mokytojai, dėstytojai, šiaip mėgstantys paskaityti intelektualai, kurie nepraleidžia progos prasibrauti pro knygas, kai vyksta įvairios akcijos. O ką jau sakyti apie skaitytų knygų parduotuves, komisus? Taip jau nutiko, kad knygos dedasi į lentyną, tai tampa manija, kaip kokiam kolekcionieriui, tik knygos ne paveikslai, jas reikia suskaityti, joms reikia laiko. Vieną perskaitai, penkias įsigyji, vieną perskaitai, penkis įsigyji... O kur dar retų, jau rinkoje nebesančių knygų medžioklė? Tai kažkoks azartinis lošimas, kai net nebežinai, ar ta knyga atsiradusi pas tave tikrai bus perskaityta?

Etc... Tokiais atvejais lieka pasvajoti, nors knygos ir tavo rankose.



Po Liudmilos Ulickajos puikaus kūrinio "Sonečka", jau laukia net dvi knygos lentynoje. Viena iš jų visiškai šviežutėlė - "Imagas", kurią išleido leidykla "Jotema".


Dar viena rusų autorė - Marina Stepnova. Sugraužta knyga "Lazario moterys", o kada bus suvalgyta "Italų pamokos" - nežinia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą