2016 m. kovo 19 d., šeštadienis

Filmas: "Keliaujanti Haulo pilis" / "Howl's Moving Castle" / "Hauru no ugoku shiro"




Sveiki,

Tikriausiai Hayao Miyazaki yra vienas geriausių animacinių filmų kūrėjų planetoje. Jo filmai susilaukia neregėtos sėkmės, esu didelis jų gerbėjas ir kažkaip žiūrėdamas jo animaciją visada atsigaunu. Vienu geriausiu jo filmu laikomas „Keliaujanti Haulo pilis“ (angl. Howl‘s Moving Castle) (2004). Tai knygos animacinė ekranizacija. Mano akimis, filmas gal neprilygs režisieriaus šedevrui „Stebuklingi Šihiros nuotykiai dvasių pasaulyje“, tačiau kaip ir visi jo filmai, šis taip pat yra labai geras ir vykęs kūrinys ir nominuotas „Oskarams“.

Tokius filmus ne gaila rodyti vaikams, kažkaip didelis ir stangrus vertybių stuburas, puikiai sukalta magišku aspektu paremta istorija, kur nėra švaistomasi nereikalingu smurtu. Tokie filmai įkvepia, išplečia vaizduotę ir kažkaip pripildo gyvenimą spalvų. Jauna mergina staiga užkeikiama ir paverčiama sene, tačiau „geros mergaitės“ manieros dėl to nedingsta, nedingsta ir filmo pozityvumas. O magiški istorijos elementais išvis atrodo nuostabūs – keliaujanti pilis, kurios durys atsidaro pačiose įvairiausiose vietose. Užkeikta ugnis, ant lazdos šuoliuojanti kaliausė lyg ir primena „Geltonų plytų kelio“ herojus, tačiau istorija kur kas įdomesnė, bent jau man.

Apskritai tokį filmą smagu žiūrėti su visa šeima, nes jis tinka ir suaugusiems. Ir tiesiog kažką labai pridurti apie puikų filmą labai sunku, nes jis yra tiesiog puikus ir nematau reikalo jo analizuoti kokiais nors aspektais, tai vienas iš tų, kuriuos reikia pamatyti. Tai tiek.

Mano įvertinimas: 9.5/10
Kritikų vidurkis: 80/100
IMDb: 8.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą