2016 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Filmas: "Labos nakties ir sėkmės" / "Good night, and good luck"




Sveiki, skaitytojai,

Kaip aktorius George Clooney yra sėkmės vaikis, jo daugelis darbų išties prikausto dėmesį, kad net sunku atsiplėšti. Režisierius jis taip pat savitas, įdomus ir sulaukiantis puikių vertinimų. Jo režisuota drama, kur jis atlieka dar ir vaidmenį „Labos nakties ir sėkmės“ (angl. Good Night, and Good Luck) (2005) – tai kol kas sėkmingiausias G. Clooney filmas, nominuotas net 6 „Oskarams“, tiesa, taip nė vienos statulėlės ir nepelnęs. Režisierius turėjo net užstatyti savo namą, kad galėtų padengti šio filmo išlaidas.

Išties suprantu šio filmo sėkmę, jis ganėtinai originalus, nesvarbu, kad prikeliamas šeštas dešimtmetis ir amerikietiški politizuoti žurnalistiniai užkulisiai. Nufilmuota elegantiškai ir gražiai, kartais atrodo, kad televizijos užkulisiai nesibaigianti šventė, kur dainuoja juodaodė nuostabias balades, o kartais jos tampa įtampos virtuvėmis. Šaltojo karo tema įsiplieskia į televiziją ir tai tikriausiai vienas pirmųjų būdų pasakyti, kad žiniasklaida tampa atskira valdžia, kuri formuoja klausytojų nuomonę apie valdžią, esančią senatuose. 

Tiesą sakant, tema lyg ir įdomi, jei žvelgsime tik į anotaciją, tačiau patį filmą man buvo sunku žiūrėti, vis bandžiau pats sužadinti dėmesį, nes tema pasirodė be intrigos. Visiškai man nerūpėjo valdžios ir televizijos šurmulys, nejaudino manipuliacijos, o istorijos struktūra pasirodė pernelyg pilka ir nuobodi. Žinote, kaip jaučiausi, žiūrėdamas šią juostą? Kaip prabangioje parduotuvėje, kai vaikštinėji, apžiūrinėji, tačiau žinai, kad nieko nepirksi. Lygiai taip ir filme, bandžiau save suintriguoti kameros darbu, nuostabia šešto dešimtmečio atmosfera, o jau aktorių darbas – irgi vertas dėmesio ir aplodismentų! Tačiau bandau save tik apgauti, pagavęs atmosferą, paleidžiu turinį ir todėl šis filmas šovė ir prašovė pro šalį mano seanse. Nepaisant atmestinos istorijos, filmas vis tiek geras ir vertas savo gurmaniško žiūrovo, tiesiog ši juosta ne man. 

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 80/100
IMDb: 7.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą