2016 m. kovo 29 d., antradienis

Filmas: "Deadpool" / "Deadpool"




Sveiki,

Vienas labiausiai komentuotinų šio pavasario filmų be jokios abejonės yra „Deadpool“ (angl. Deadpool) (2016), kuris iš proto išvarė minias – vieni nusiminė, kiti išėjo pakeltais pirštais, kad filmas puikus. Jau kuriamas filmo tęsinys, ir aš galvoju, kodėl gi ne, juk „Pagirios Las Vegase“ antroji dalis tikrai nebuvo prastesnis variantas už pirmtaką, tačiau trečioji dalis – žinot, pradeda nusibosti. Čia kaip su tuo krauju, kūrėjai ir verslo magnatai užuodžia naftos gręžinius nors ir už 100 kilometrų. 

Grįžtant prie filmo, pasakysiu, kad patiko. Tikrai, kažkaip absoliučiai prablaškė šis komedijos ir super herojaus miksas. Kažkaip šis miksas visai įtikino ir išvengė skystos banalybės, kurią kartais pateikia parodijų filmai, iš kurių norisi išeiti jau po penkių minučių, bet tik ne „Deadpool“. Tiesa, kai kada lietuviai yra tikrai keisti. Kai kada filmų pavadinimus išverčia taip, kad tiesiog gėda darosi prieš visą pasaulį, negi dabar negalėjo kažkaip sulietuvinti, pasitelkdami fantaziją? Tiesiog.

Taigi, super herojus iš pradžių žiūrovams prisistato kaip homoseksualus herojus, o vėliau paaiškėja „X-meniška“ meilės istorija su mergina ir dėl ko visa ši velniava. Aišku, ta dalis, kai herojus suserga vėžiu primena banalų kritimą lygioje vietoje – toji drama neįtikina, neįtikina ir ta banalybė, kad jis nesirodo savo meilei nudegintu kūnu, velniai žino ko bijodamas – ego? Jaunystės prarasto fizinio patrauklumo? Panašu iš serijos: neturiu gražios suknelės, į vakarėlį neisiu. Priešingai, nei būtų galima pamanyti, man labiausiai patiko, liaudiškai sakant, filmo bajeriai. Tas plepus šelmis šmaikštuolis išties tyčiojasi iš super herojų stoiškumo ir tai jis daro taip taikliai – bravo scenaristams bent jau šiuo aspektu. Nepaisant kai kurių nuvalkiotų dalykų, filmas gyvas, dinamiškas, šmaikštus ir pakeliantis nuotaiką. Taigi.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 65/100
IMDb: 8.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą