2017 m. balandžio 10 d., pirmadienis

Filmas: "Didžioji siena" / "The Great Wall"



Sveiki,

Vedamas didžiojo ekraninio kino ilgesio pažiūrėjo vieną naujausių fantastinių ir efektų prisodrintą kino juostą „Didžioji siena“ (angl. The Great Wall) (2017), kuri pasakoja apie Didžiosios kinų sienos statybos periodą. Tiesą sakant, tie, kurie tikisi faktų ir alinančių masinių scenų, kaip su visais kinų griaučiais buvo statuma ši siena, teks gerokai nusiminti, nes filmas absoliučiai nepretenduoja nei į faktus, nei į istorinę dokumentiką.

Mitas apie kalnuose kas 60 metų išlendančius padarus ir puldinėjančius vargšus kinus tikriausiai labiausiai tiks neišlepintam masinio kino žiūrovui, kuriam ne itin svarbus turinys, veikiau pramoginio tipažo veiksmas ir truputis efektų, kad leistų kūrėjai pasijausti kaip eiliniame žaidime. Tiesą sakant, daugiau filmas nelabai ką ir begali pasiūlyti, nes filmas absoliučiai nuspėjamas pagal tuos pačius žanro struktūros elementus, kad tiesiog apmaudu, jog dar vienas brangus kino projektas nuėjo tiesiog šuniui ant uodegos – kaltinti tikriausiai derėtų kino kampanijas, kurios specialiai prašo kurti tipažinius filmus masinio pramoginio kino žiūrovams, vaikydamiesi komercinės sėkmės ir pinigų.

Matt Damon nusifilmavo dar vienoje prastoje fantastinėje juostoje, kuri ne tik neįtikina, bet ir vietomis leidžia išties užsnūsti. Tik viena scena iš esmės šiek tiek gniaužė kvapą – tai M. Damon stovėjimas ant Didžiosios sienos, kai šiam tenka prieš merginą šokti su virve, tačiau šis bijo... Akimirka galima pajusti kalnų ir šios kinų sienos didybę, o visas turinys, padarai, mūšiai tiesiog priminė prasto scenarijaus prastą įgyvendinimą. Mano kuklia nuomone, kaskart vis daugėja prabangių kino reginių, kurių turinys tampa labai prastas, o tai verčia eiti prie išvados, kad geriau mažiau ir taupiau, negu šiaip sau ir prabangiai. Vienas prastesnių didingųjų filmų turinio atžvilgiu šiais metais. Kol kas, nes tikrai dar bus prastesnių.

Mano įvertinimas: 4.5/10
Kritikų vidurkis: 42/100
IMDb: 6.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą