2017 m. balandžio 14 d., penktadienis

Filmas: "Lovingai" / "Loving"



Sveiki,

Oskarui nominuota aktorė Ruth Negga už vaidmenį filme „Lovingai“ (angl. Loving) (2016) atliko įsimenantį biografinį vaidmenį. Filmas pasakoja apie sudėtingus įstatymiškai žvelgiant laikus apie juodaodės ir baltaodžio santuokos laikus. Plačiąja prasme filmas apie žmogaus teises, tačiau visas istorijos „sunkis“ kondensuojamas ties viena šeima.

Tiesą sakant, biografines dramas labai mėgstu ir iš „Lovingų“ tikėjausi itin ryškaus akibrokšto, tačiau viskas plaukė ir praplaukė ramiai be didesnių intrigų. Žinoma, filmas (kaip dabar jau įprasta visur sakyti) nufilmuotas estetiškai, tačiau pati draminė juostos pusė, mano manymu, atskleista tik pusėtinai. Daug pauzių, vietos palikta veikėjų nuojautoms vystytis, tačiau ji nelabai įtikina ir iš dramos staiga įvyksta kažkoks pernelyg teatrališkai sustyguotas filmas, kuriame staiga geroje aktorių vaidyboje įgaunamas nenatūralumas, savotiškas negyvumas, kuris ir trukdo įsijausti į įstoriją. Graži estetiška juosta, kuri turėjo sukrėsti JAV galingiausios valstybės žmonių teisių barbariškumu, įgyja tik kažkokios lėtos kasdieniškos problemos ritmo, kuriame veikėjų poelgiai ir sprendimai pernelyg užsispyrusiai nuspėjami.

Nors daug pagyrų sulaukė R. Negga, tačiau man labai stipriai pasirodė aktorius Joel Edgerton – dėmesio vertas aktorius, kuris kine sukuria neatpažįstamai vis kitokius vaidmenis ir nesibaido pačių įvairiausių žanrų. Pats filmas didelio įspūdžio nepadarė, nesujaudino ir nepritrenkė, ko galbūt iš tokio filmo ir norėtųsi. Gal tai nėra problema, nes juk kinas ir neprivalo visada sukrėsti, tačiau žiūrėjau ir pažiūrėjau ir kertu lažybų, kad po kelerių metų imsiu Jūsų klausinėti. „Lovingai“? Kas tai per filmas? Apie ką? Negi iš tikrųjų jį mačiau?

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 79/100
IMDb: 7.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą