2017 m. rugsėjo 3 d., sekmadienis

Filmas: "Žudiko asmens sargybinis" / "The Hitman's Bodygruard"




Sveiki, skaitytojai,

Tikriausiai visi kuo puikiausiai pamena melodramatišką trilerį su K. Costner ir W. Houston „Asmens sargybinis“, kurį taip ilgai ketino perkurti Holivudas, tačiau sulaukėme vyriškos komedijos pavadinimu „Žudiko asmens sargybinis“ (angl. The Hitman‘s Bodyguard) (2017), kuris su K. Costner versija turi tiek pat sąsajų, kiek šernas su kiaule. Tai toli gražu jokio parodija, bet pakankamai nuotaikinga komedija, su daugmaž nuspėjamu scenarijumi.

Apie du nesutaikomus priešus, kurie „priversti“ vardan geresnio gėrio vienas kitą saugoti ir dar baisiau – tapti tikrais draugais, toks scenarijus toli gražu realybės neprimena. Nieko keisto, nes nuo pat pradžių įdomus žiūrovui į buteliukus automobilyje besišlapinantis apsauginis, kuris per šią istoriją pereis visas kulkas, visus automobilius, bombas ir meilės nesėkmes. Tai tarsi aštresnė „Bukas ir bukesnis“ versija, tačiau kiek filme žadėto juoko dozės, teks jau nuspręsti jums. Asmeniškai filmas man labiau fokusuojasi ne į komedijos žanrą, o į veiksmo trilerį. Čia netrūksta išgalvoto politinio konteksto, šaudymo-gaudymo bei kieto vyruko įvaizdžio ir tik retkarčiais, lengvesniais scenų atoslūgiais, buvo išties iš ko pakikenti. Ypač iš išraiškingai besikeikiančios Salma Hayek personažo.

Tiesą sakant, filmas visumoje gana „pusėtinas“. Ką tai reiškia? Maistas universaliems daug virškinti nemėgstantiems kino žiūrovams, kurie kiną suvokia tik kaip pramogą. Nieko pernelyg pramogautojai tegu nesitiki, nes tikrai bus toje kino kategorijoje matę ir geresnių komedijų, ir aštresnių veiksmo trilerio scenų. Filmas absoliučiai vidutiniškas.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 47/100
IMDb: 7.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą