2019 m. sausio 2 d., trečiadienis

Geriausi filmai, matyti 2018 metais: sąrašas


Sveiki,

Net nežinau, ar verta dar daryti atskirą geriausių mano 2018 metais matytų filmų sąrašą, nes pernai filmai, galiu pasakyti, vieni vargingiausių, turiu galvoje ypač antrąją metų pusę, kada nebepavyko nueiti į Scanoramos festivalio filmus ir pataisyti šiuos reikalus, todėl tikriausiai didžiausią įspūdį paliko arba „Kino pavasario“ juostos, arba žiūrėti filmai originalo kalba. Na, ir viena bei kita atsitiktinė kino juosta.

Kas nutiko šiemet? Toks įspūdis, kad šiek tiek pradedu nusivilti kinu. Norisi kažko, kas aštru, provokuoja, gal net didesnių perversijų, atvirumo kine, tačiau mane vis pasiekia kažin kokios vidutiniškos dramos, gerose sąlygose, bet su abejotina režisūra. Nebepasisotinu tokia kino kokybe, nors garantuoju, todėl ir kino 2018 metais apmąžta, nors dar prieš penkerius metus būčiau vieną ar kitą juostą įvertinęs labai gerai.

Nedaug mačiau dokumentinių juostų, bet „Kino pavasaryje“ šįkart jos paliko patį geriausią įspūdį ir perspjovė daugelį vaidybinių filmų. Ne itin paveikė šiaip jau iš esmės geri 2018 metų filmai kaip antai „Boružėlė“ ir kt. – per nuobodu, kad net galvojau, jog geriau būčiau antrąkart pažiūrėjęs kokį „Kvadratą“ ar „Nemeilė“.

Taigi skelbiu savo geriausių filmų sąrašus (jie suskirstyti atsitiktine tvarka) su nuorodomis į recenzijas (kaip visada raudonai pažymėtos nuorodos yra išties, mano galva, filmai, kuriuos verta pamatyti):


Visgi peržiūrėjęs sudarytą sąrašą – o jis iš tikrųjų nemažas – gal kiek pervertinau, kad tiek mažai gero kino mačiau, juk kitaip tokio sąrašo net nebūtų. Iš tikrųjų kino prasme buvo skurdžiausi du paskutinieji mėnesiai, kurie ir suformavo įspūdį, kad nieko gero nepamačiau. O visgi pamačiau ir dar visai gerų filmų!

Ačiū, kad sekėte mano kino naujienas praėjusiais metais.

Su geriausiais linkėjimais –
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą