2019 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis

Filmas: "Aladinas" / "Aladdin"


Sveiki,

Vaikystėje prisimenu išleistą nuostabiai spalvingą pasakų knygą „Aladinas“, iliustruotą pagal Volto Disnėjaus kampanijos 1992 metais sukurtą animacinį filmą, kuris, kaip ir daugelis Disnėjaus filmų, tapo tikra klasika. Šiemet sulaukėme ir vaidybinės filmo versijos „Aladinas“ (angl. Aladdin) (2019), kurį režisavo daugeliui puikiai žinomas Guy Richie.

Neatpasakodamas turiniu, galiu pasakyti, kad filmas beveik atitinka originaliosios pasakos turinį ir toli niekur nenukrypsta. Spalvingame karnavalinio pobūdžio filme iš esmės veikia tai, kas tinka visai šeimai: spalvingi veikėjai, arabiško miesto architektūra, egzotiški kostiumai, specialieji efektai ir nuotykių dvasia. Jeigu iš filmo tikitės kokios nors interpretacijos ar iš pasakos paimtų motyvų perkūrimo ir pritempimo prie kokių nors šiuolaikiškesnių ar siaubo elementais apraizgytos novatoriškos pateikties, tada tuos lūkesčius galite pamiršti.

Filmas, kuriame dainuojama ir yra miuziklo elementų – tai garantas, kad nieko gero nebus, kaip ir paskutinėje „Gražuolė ir pabaisa“ versijoje. Žinoma, filmas puikiai užpildo laiką su šeima, jeigu turite mažųjų, juos tie vaizdiniai gali prislopinti, o jūs, mamyte, galite pamegzti ant sofutės, o jūs, tėveli, galite ir prisnūsti – nieko neprarasite. Tiesą sakant, pats įdomiausias viso šio filmo momentas yra džino charizma, tik nuo jo pasirodymo filmas išties tampa kiek įdomesnis, nes jo stebuklai ir pokštai tokie dinamiški, įtraukiantys ir nesunkiai atpažįstami populiariojoje kultūroje. Pagrindinį džino vaidmenį atliko Will Smith, kuris sutiko suvaidinti džiną dėl savo paties vaikų ir, manau, jam tokie šmaikštūs vaidmenys išties tinka nuo „Vyrai juodais drabužiai“ ir „Laukiniai, laukiniai vakarai!“ laikų.

Visgi mane kaip žiūrovą labiausiai erzino nelabai įtraukiančios dainos, indiškų-arabiškų miksų šokiai ir, žinoma, tas vienkryptiškumas, kad gėris įveikia blogį, o vagis Aladinas yra pats tyriausias karalystės gyventojas, kad džinas pasižymi perdėm didelėmis žmogiškosiomis savybėmis ir už tai yra apdovanojimas: visa tai matyta, gerai žinoma ir, tiesą sakant, vietomis pernelyg nuobodu.

Mano įvertinimas: 5.5/10
Kritikų vidurkis: 53/100
IMDb:7.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą