2024 m. rugsėjo 7 d., šeštadienis

Maištingos Sielos pozityvumo dienoraštis 69: gyvenk dėkingą dieną ir iš dėkingumo projektuok tikrovę

 

Labas visiems!

 

Šiandien buvo puiki diena! Maloniai pailsau po kelionės į Telšius ir kartu atsigavau. Koks gražus miestas, pilnas meškų ir savito regiono spalvų (rytoj galbūt padarysiu nuotraukų reportažą)! Šiaip niekada nebūčiau be susierzinimo leidęsis tiesiog vykti į miestą ir vaikščioti be didesnio tikslo kažkur Žemaitijos viduryje, o šiandien tą dariau netgi su neslepiamu malonumu ir dėkingumu, nes... Tai taip nuostabu, kad galima be įtampos ir pretenzijų sau leisti laiką nieko nedarant ir kartu darant svarbiausia – gyvenanti grožiu ir poilsiu.

 

Esu labai laimingas šia diena ir iš esmės puikiu savaitgaliu. Apmąsčiau savo darbo dienas šią savaitę, kokios jos buvo pritrenkiančiai kitokios, nei tikėjausi, nes šį bei tą ėmiau ir pakeičiau, nors, atrodo, turėjau riedėti iš inercijos kaip paprastai. Nežinau, kaip pavyko nugyventi tokią puikią savaitę, nes kartais tai neįvykdavo net su labai dideliais norais ir pastangomis. Neturiu recepto ir tikro žemėlapio, kokį galėčiau visiems pasiūlyti, kad blykstelėtų kitoks tikrovės pajautimas. Gal iš tikrųjų veikia tie pozityvumo dienoraščiai, gal tiesiog sklando virš mano galvos seniai paklydęs ir vėl mane pradėjęs globoti angelas? Galiausiai tai įvyko lengvai, vertinant per pozityvų aspektą visus savaitės išnyrančius patyrimus, netgi trumpus susierzinimus, aplankantį bejėgystės ir nuovargio jausmą.


Manau, rytoj būtinai ką nors vėl padarysiu nestandartinio – imsiu ir visą dieną praleisiu prie kokios nors jūros su knyga! Kol tokie stebuklingi rugsėjo orai, reikia dar būtinai pasivolioti po Baltijos smėlį su knygą, o visi kiti palauks, nes laikas sau suprojektuotas maloniai ir spontaniškai atneša vaisių – gyventi tampa taip gera, kad kartais viską užmiršti ir krenti į aukštesnes vibracijas, kurios tiesiog verčia būti patenkintam. Tai puikus jausmas, kurį šiandien vėlei patyriau.

 

Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą