2024 m. rugsėjo 4 d., trečiadienis

Maištingos Sielos pozityvumo dienoraštis nr. 68: nuovargis reikalingas tam, kad pailsėtum, o ne dėl tam, kad kankintumeisi!

 

Paveiksl. Ramon Casas, Decadent young woman After the dance, 1899.

Sveiki skaitytojai,

 

Rugsėjis ir toks karštis!

 

Diena praėjo gerai ir esu dėkingas už tai, kad randu joje daug visokių spalvų. Nuo paprasto gyvenimo tėkmės džiaugsmo iki nuovargio, kurį galiu numalšinti.

 

Esu dėkingas, nes viskas yra normalu ir dėl nieko nereikia itin stengtis. Galvoje turiu šiokių tokių naujų visiškai netikėtų kūrybinių idėjų. Matau visą savaitę puikiai sudėliotą, įskaitant ir penktadienio apsilankymą teatre bei kelionę į vieną gražiausių Lietuvos miestų – Telšius. Tiesiog dėl to, kad noriu jame pasivaikščioti ir paskaičiuoti meškas.

 

Te nuovargis, kuris šiandien mane užplūdo, atneša poilsį ir naujas mintis.

 

Prieš naktinį filmą laukia vonia, pilna putų ir trumpi apsakymų skaitymai. Kiek žmonių planetoje gali sau leisti tą daryti prieš miegą? Kai pamatuoji, viskas atrodo kiek kitaip, nei paprastai.

 

P. S. Šį Romano Caso žymųjį paveikslą „Dekadentiška moteris po šokio“ teko matyti Ispanijoje, Montserato vienuolyno muziejuje. Argi ne stebuklas? O juk tada ėjo, galima sakyti pro šalį... Šiandien išties jaučiuosi kaip šioji ledi po šokio.

 

Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą