2024 m. rugsėjo 17 d., antradienis

Šios dienos citata: Donald Trump apie dainininkę Taylor Swift (I hate Taylor Swift)

 Sveiki,

 

Juokas juokais, bet labai rimtai. Vakar valgėme su namiškiais vakarienę ir rodė laidą apie vieną iš kandidatų į prezidentus Donaldo Trumpo reportažą. Tylėjome, kol paklausiau, ar palaikote jo laimėjimą šiuose rinkimuose. Neįtikėtina, bet visi pritarėme, kad Trumpas yra geresnis prezidentas už Bideną ir Harris sudėjus kartu.

 

Taip, Lietuvai tai nėra naudingesnis variantas, nes Lietuvos politika aiškiai trokšta didelės perekšlės vištos, kuri po savo sparneliu priglaustų Baltijos valstybes nuo piktadario Putino, bet esmė, kad amerikiečių demokratai, puikiai politiškai bežaidantys, yra tiek karo Izraelyje, tiek Ukrainoje dideli rėmėjai. Dideli pinigai metami ne į aplinkosaugą, ne į jūrų ir retų gyvūnų išsaugojimą, ne smurtui ir žmogaus atskirčiai mažinti, o priešingai – pasitelkiant patriotines nesąmones ir keliant pasaulyje chaosą. Ką per pirmą kadenciją padarė Trumpas? Išvalė Ameriką nuo visokių globos ir apsaugos organizacijų (tiesa, ne visų), kiek galėjo, kurios, beje, oficialiai teigia vieną, o korupciškai net įteisina, pavyzdžiui, banginių medžioklę. Yra tokių slaptų dokumentinių filmų, labai slopinamų, nepopuliarių, kurių Netflix platformoje nesvajokite rasti. Tai tik ramunėlės. Trumpas yra senos, patogios ir utopinės sistemos griovėjas. Jam būtina ateiti šįkart į valdžią ir beveik neabejoju, kad jam pavyks. Tiesa, ne su visa retorika sutinku, ypač dėl imigrantų ir pernelyg tokių nacionalistinių-fašistinių kalbų, bet demokratai pridaro pasaulyje daug chaoso, o pateikia save kaip mentorius – argi tai ne toks pats žaidimas? Mums, lietuviams, Trumpas bus piešiamas kaip agresyvus niekdarys, taip kaip ir 2016 metų rinkimuose. Tai nestebina, nes mūsiškiai laižo demokratų pautus, nes patys neįgalūs nieko padaryti ir sukurti, tik kurti planus, kaip įsisavinti duodamus pinigus, ant to laikosi visos ministerijos.

 

Vakar Trumpo užrašas apie atlikėją Taylor Swift sprogdino internetą (Giedra Radvilavičiūtė labai mėgsta tokias antraštes kolekcionuoti), gal labiau nei antrasis ginkluotas pasikėsinimas prieš jį. Ar ne keista, kad Holivudas ir pramogų pasaulis išvien su demokratais ir neatsiranda beveik nė vieno bepročio, kuris pasisakytų už Trumpą? Nes visi jie priklauso nuo demokratų piniginės ir malonės, jų reputacija jų nelaisvėje. Taigi. Niekas nesikeičia. Manau, Trumpo atėjimas paskatintų ir suirutės pabaigą Europos rytuose. Įdomiausia, kad tą mano ne vienas mano pažįstamas, nors ideologiškai jie tolimi kaip Mėnulis iki Žemės.

 

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą