2011 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Albumas: Britney Spears "Femme fatale"

Sveiki visi,

Vienam savo draugui buvau prižadėjęs savo bloge pristatyti naująjį Britney Spears albumą ir išreikšti nuomonę. Tenka savo pažadų nepamiršti ir laikytis. Tiesa, tai ne pirmas albumas, kurį nuodugniai mėsinėsiu savo subjektyvia nuomone, vesiu dainų vidurkį ir parašysiu albumui pažymį. Noriu priminti, kad iki šiol Christina Aguilera už „Bionic“ yra gavusi apvalų 10, Beyonce už albumą „4“ – 7.8 balų. Ko gi mes dar laukiame? Vertinkime „Femme fatale“ – naująjį Britney Spears albumą, kuris susilaukė neprastų kritikų įvertinimų, pasiekimų pardavimo rinkoje bei populiarumo singlų topose.

„Femme fatale“ – tai septintasis studijinis šios atlikėjos albumas. Tiesą sakant, esu jos senųjų „gabalų“ mėgėjas, kada pasirodė, kaip sakoma, šviesusis popsas. Pati atlikėja, kalbėdama apie savo naująjį albumą, sakė, kad norėjusi sukurti šokių muzikos albumą, manau, jai tai pavyko, nes pirmieji trys singlai, kuriuos čia, bendrame sraute ir pristatysiu, šaukte šaukia pajudinti savo kūną.

1. Till the world ends

Na, ne kartą girdėta daina ir matytas šis video klipas. Tai antrasis Britney Spears singlas iš „Femme fatale“. Pripažinkim, dainos pavadinimas „Iki pasaulio pabaigos“ labai jau pataikantis į mūsų laikmetį, kai visi laukia sugniaužę kvapą 2012 – ųjų metų. Daina iš tikrųjų tinkanti ir patinkanti šokių salėms, kvepia apokalipse, o ir klipas man tikrai patiko, nes iš praėjusio albumo „Cirkus“, tegu nesupyksta gerbėjai, Britney man atrodė sena, nusiperdusi ir nuobodi, išskyrus „Womanizer“ – staiga ji sugrįžta stipri, atjaunėjusi, pakūdusi ir tikrai smagiu kūriniu – „Iki pasaulio pabaigos“! Manau, kad tai ne tik geriausia daina albume, bet ir pati stipriausia, tiek pačia aranžuote, tiek užmačiomis, tiek pateikiantis kažko gaivaus šokiams pokiams. Vakolo įrašas suderintas ir tvarkingas. I like it!

10/10

2. Hold It against me

Tai pirmasis šio albumo singlas. Man, kai pirmą kartą išgirdau, pamaniau, šiaip sau, nieko ypatinga, įdomaus. Sakau, kaip jau pop princesė, tai tikrai pirmuoju singlu galėjo sudrebinti, bet pirmasis singlas buvo labai populiarus, netrukus pasirodė ir video klipas, kuriame atlikėja išgražėjusi, mušasi pati su savimi ir t.t. Pagalvoju, velniai rautų, man ši daina patinka. Ėmiau jos retkarčiais klausytis ir laisvalaikiu. Tikrai, neprasta daina, nors iš pradžių man lyg ir monotoniška pasirodė, lyg ir per daug tos elektros, bet viskas besiklausant susitvarkė. Manau, singlas vos šiek tiek nusileidžia ankstesniam.

9.5/10

3. Inside out

Galbūt būsimas ketvirtasis atlikėjus singlas. Klausausi ir bandau vertinti. Ritmas toks klampus, jaučiasi prietaisais pataisytas balselis, kurį pamėgo ir Madonna. Todėl jau niekas nebesistebi, kad įrašas yra daug geriau, nei atlikėjos gyvas pasirodymas, nors 50 metų atgal viskas su atlikimais būdavo atvirkščiai. Grįžtant prie dainos, nežinau, kol kas nieko per daug man nežadanti, klampi, tiršta sriuba, nors savotiškai ir turi žavesio, pakankamo įsimenamumo.

8/10

4. I wanna go

Trečiasis atlikėjos singlas su video klipu. Žinot, kol nepamačiau klipo, nieko ir apie dainą net nežinojau. Daina man patinka, ypač tas kažką primenantis švilpavimas, gražus priedainis ir, žinoma, šokių ritmiką išlaikiusi daina. Kol kas Spears neklydo pasirinkdama singlus savo albume, nes jie išlaiko bendrą konsepcijaą nors sakau, pasigedau, kažko lyriško ir jaukaus, įvairaus. Šiaip ar taip, man ši daina albume viena mėgstamiausių.

9.5/10

5. How I roll

Seksuali ir elektroninė pradžia žada žaismingą gabaliuką, bet laikui bėgant supranti, kad daina niekur toli nenušoks ir bandys išlaikyti jaukų katės seksualų flirtavimą su klausytoju. Savotiškai jauki daina, jeigu labiau pasiklausyčiau, galvoju, kad net užkabintų. Šiaip daina nėra ir nebus singlu, manau, tai būtų prastas sprendimas, nors bendram kontekste šios dainos neišimčiau iš albumo.

8/10

6. (Drop dead) Beautiful

Savotiškai primena „Desnude“ – Christinos Aguileros dainą iš albumo „Bionic“. Savotiškai smagus, nors nemaniau, kad patiks, tačiau daina kažką visgi turi, sakyčiau, tokius tipiškus „atsilapaidavimus“ prieš priedainį, kurį pastebiu jau nebe pirmoje dainoje iš šio albumo. Šiaip daina vėlgi savo stiliumi įsipaišo į bendrą albumo viziją, o pritariantis vokalas Sabi nelabai ir sugadina repu visos visumos, nors šios dainos fanas, nemanau, kad kada nors būsiu.

7.5/10

7. Seal it with a kiss

Klausausi trečią dainą ir man jos pradeda atrodyti vienodos. Pasigedau kažkokio kitokio išdėstymo, nes jau atrodo per daug monotoniška. Daina nekabina, nors savų gerbėjų, tikiu, kad atras. Tai tikrai nėra stipriausias Britney darbas šiame albume, sakyčiau, toks šiaip sau – tiko albumui ir įdėjo. Ne, jei darai albumą, darai jį gerą, atsitiktinumų negali būti.

6/10

8. Big Fat Bass

Iš pradžių galvoju, kas čia perdžia, bet po to supranti, kad tai pritariamasis „ft“. Daina šiek tiek kitokia, tokia kietesnė, savotiška mantra, monotonija, vinies kalimas, bet jis savotiškai man patinka, nes įneša kitokių spalvų apskritai į albumą, bet pati daina nėra lengva ir nelabai patiks visiems dėl savo pasikartojimų ir t.t., bet kompiuteriu apdorotas balsas, sakyčiau, skamba „bioniškai“, gal todėl ir savotiškai patiko?

7.5/10

9. Trouble for me

Pirmaisiais akordais labai priminė Madoną. Iki hito ir singlo šiai dainai tikrai dar kažko trūksta. Apskritai nieko nesužavėjo, pasirodė smegduobė, ši daina išnyksta didžiųjų singlų skrandžiuose. Man asmeniškai, trūksta savotiško „draivo“, kažkaip tą dainą perdarius kitaip, galima tikėti net sėkme, tačiau sukalta vidutiniškai, dėl to, kad rodos, jog reikėjo kažkuo užkimšti albumą.

7.5/10

10. Trip to you heart

Savotiškai žavi, švelni dainelė, kurią galima visai padoriai klausytis ir mp3, tačiau daina manęs vis tiek nežavi, nors bendrame albumo kontekste gal ir nieko atrodo. Graži, raminanti melodija – atsisakoma to perdėto saldaus seksualumo ir tarsi trumpai grąžina į lopšį. Ar daina hitas? Sunku pasakyti, atrodo nelabai išsiskirianti iš albumo konteksto. Man savotiškai patinka, nors ir trūksta kažko.

8/10

11. Gasoline

Pakankamai charizmatiška daina, nors nieko iš jos nesitikėjau, tik priedainis man atrodo per daug plonu balsu paimtas, o galėjo dar labiau žeminti ir robotinti, tada daina atrodytų provokuojanti, pavojinga ir savaip žavi, tačiau daina šito neišlaiko, neišlaiko tos įtampos, kurios norėtųsi, nors bendrame kontekste visai nieko daina.

8/10

12 Criminal

Daina šiek tiek skaniai krentanti po tiek panašių dainų iš konteksto, tačiau tai nėra blogai, nes šita pateikta paskutinė įvairovė labai graži. Priedainis labai primena kažkokį seną gerą rusišką dainą, rusišką ruletę, sniegą... Šiaip tai viena gražiausių albumo dainų ir tai yra tai, ko būtent, mano galva, trūksta šio albumo singlų kolekcijoje – ramios, melodingos dainos, kas ir parodytų įvairesnę erą. Šiaip daina gan paprasta, lengva, bet galbūt to ir pasiilgsti besiklausydamas viso albumo. Iki šiol manau, kad tai viena geriausių jos dainų albume.

10/10

Štai ir peržiūrėjau visas „Femme fatale“ albumo dainas. Susumavus dainų įvertinimus, albumo vidurkis mano akimis išėjo 8.2 – tai yra geras albumas, bet iki labai gero ir puikaus trūko. Paėmus bendrą kontekstą, klausyčiausi tik singlus ir dar keletą dainų, kurios įstrigo, visos kitos dainos taip ir pasilaidoja gražiai bendrame kontekste. Manau, šis albumas Spears yra stipresnis ir geresnis grįžimo variantas, nei praėjusysis. Šioje eroje sukūrė gerų singlų, kurie prisidės prie jos karjeros neblėsimo. Jeigu patiko albumas, tai tikiuosi ir parsisiųsite, arba bent jau patikusią dainą.

Jūsų Maištinga Siela

3 komentarai:

  1. O man atrodo,kad šitas albumas grynai grynai komercinis ir sukurtas "iš reikalo".Tas pats kaip su P.Coelho knygom: pirmos buvo geros,įdomios,traukiančios,o paskui suvienodėjo ir buvo kuriamos grynai dėl pinigų.Man visos šitos dainos tokios vienodos,kad net neatgaminčiau priedainių paklausius.Beje labai smagu,kad įdedi daugiau įrašų su albumų peržiūrom! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau, bus ir daugiau albumų pristatymų! ;)

    AtsakytiPanaikinti