2011 m. gruodžio 2 d., penktadienis

Filmas: "Mergina su trūkumais" / "Girl, Interrupted"


Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Mergina su trūkumais“ (Girl, Interrupted) (1999 m.). Dar šią vasarą buvau užsikrėtęs visais Angelinos Jolie filmais, bet dar yra likę filmų, kurių nepavyko pamatyti. Šįkart mano akiratyje pasitaikė seniai geidžiamas filmas „Mergina su trūkumais“. Už šį draminį filmą pastaroji aktorė gavo auksinį gaublį, nors šis buvo žadėtas pagrindinei šio filmo aktorei Winonai Ryder. Šiaip, mano nuomone, abi aktorės šiame filme buvo nuostabios. Angelina Jolie atliko agresyvios beprotės Lizos vaidmenį, o Winona Ryder – jautrios ir subtilios Siuzanos. Pats filmas yra autobiografinės knygos ekranizacija, kuri nukelia mus į 1960 metus ir pasakoja beprotnamio ir reabilitacijos centro gyvenimą. 1960 metais depresija sergantys būdavo laikomi kartu su bepročiais ir asmenybės sutrikusiais bei žemo emocinio intelekto turinčiais žmonėmis, jie gyveno tose pačiose palatose, o vaistai dalijami vienodai, nepriklausant nuo skirtingų žmogaus diagnozių.

Filmas turi istorinės vertės, nes tai galimybė žvilgtelėti į gydymo istoriją. Kažkuo šis filmas man panašus į „Prozako kartą“, tai pasakojamas apie merginą, kuri serga depresija, bet ji iš esmės yra kartu ir sveika. Be to, pagrindinė herojė pradeda rašyti knygą būtent šioje klinikoje. Šiaip nepaprastai psichologizuotas pasakojimas, ryškūs sutrikę įvairaus tipo charakteriai ir, žinoma, superinė vaidyba, tačiau man pats siužetas pasirodė gan blankokas. Tai kas nutiko pagrindiniai herojai? Ji susidūrė su kitokiais ir suprato, kad jie yra jos draugai? Viskas? Žinoma, ji pasveiko nuo nenoro gyventi, padėjo kai kurioms merginoms, bet tikėjausi kažko kitokio, siužetine prasme. Bet jau vien dėl pačių aktorių verta pamatyti šį filmą.

Šiaip Angelina Jolie buvo man labai atpažįstama – maištinga, bebaimė ir t.t., tokie vaidmenys jai sekė iš paskos „Gia“, „Ugningos merginos“, lesbietiškos ir sutrikusios asmenybės vaidmenys, vėliau aktorė patrauks link veiksmo trilerių ir pasibaigs tokių gerų vaidmenų virtinė. O jau Winonos Ryder akys, ką ir bepasakysi... Šiaip filmas nesukėlė tokios didžiulės reakcijos ir apmąstymų kaip antai „Gia“, bet vis tiek patiko. 

Rekomenduoju gero filmo mėgėjams, įvertinkite Jūs patys.

Mano įvertinimas: 9/10 
Kritikų vidurkis: 52/100
IMDb: 7.3 

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: