2012 m. kovo 16 d., penktadienis

Filmas: "7 dienos ir naktys su Merilyn Monroe" / "My Week with Marilyn"


Sveiki visi,

Pagaliau pamačiau naujausią Michelle‘s Williams darbą „7 dienos ir naktys su Merilyn Monroe“ (My week with Merilyn) (2011 m.). Vėl reikia atsiprašinėti ir paimti gerą bizūną ir kiekvienam gerai užpakalį atvanoti už siaubingus kino filmų vertimų pavadinimus į lietuvių kalbą. Juk tai nedovanotina! Kas per pramanai, interpretuoti kaip tik papuola? Gal dar patys iškarpykite kadrus ir savų primontuokite? Siaubas.

Kalbant apie patį filmą, noriu pasakyti, kad visgi tikėjausi kitokio rezultato ir poveikio. Ne, nenoriu pasakyti, kad filmas blogas ar nevykęs, tačiau kiek nustebau, kad legendinė Merilyn Monroe pavaizduota iš šalies. Akivaizdu, kad filmas statytas pagal Kolino, to paties realaus personažo, memuarus. Kitą vertus, Merilyn išlieka mistiška iki šių dienų ir jos asmeninio gyvenimo peripetijos yra niekam nežinomos. Vienu dalyku pasiteisino – Merilyn autoritetas ir asmenybės įtakingumas, mano akimis žvelgiant, buvo užpildytas. Visi vyrai buvo pametę galvą dėl jos, o ji, valiūkiška gundytoja, mokėjo puikiai atrodyti prieš kameras ir pranešimus. Gal ir pasiteisino sprendimas rodyti daugiau Kolino poziciją, Merilyn sukelto buvimo padarinius, negu pačios Merilyn dvasinius išgyvenimus, kuriems vietos buvo palikta ne tiek ir daug. 

Didelį dalį filmo visgi sukasi apie vyriokus ir filmo „The Prince and the Showgirl“  filmavimą, o Monroe lieka kažkokiu neišjudinamu šešėliu, stabu, kuris stovi už visų personažų ir juos veikia emocionaliai. Priminė Balio Sruogos „Milžinų paunksmė“, kai kalbama apie Vytautą Didįjį, o pats Vytautas taip niekada ir nepasirodo. Ir visgi... Merilyn kažkiek atskleista. To ir reikėjo tikėtis – dvasiškai suluošinta, vieniša kaip pirštas, pilna baimių ir nevilties. Tai jau nebe pirmas ir tikriausiai ne paskutinis biografinis kino filmas apie sunkų žvaigždės gyvenimą.

Šiaip filmas patiko, bet itin didelio susižavėjimo nepaliko. Patiko M. Williams vaidyba, moteris tikrai stengėsi ir įtariu, jeigu ne Meryl Streep su „Geležine ledi“, tai „Aukso gaublys“ ir „Oskaras“ būtų atitekęs būtent šiai aktoriai. Rami, pakankamai romantiška drama be didelių šoką sukeliančių efektų. Iš tikrųjų gal net pakankamai vidutiniška drama, o įtariu, kad apie Monroe būtų galima sukalti žymiai įdomesnį ir patrauklesnį filmą. Iš esmės filmą žiūrėjau tik dėl vaidybos, o ji manęs vienintelė ir nenuvylė. Ką naujo sužinojau apie Monroe? Beveik nieko, tik kad buvo 30 – ies ir be proto infantili, bijojo būti vieniša ir nemylima, todėl pirmoji atstumdavo savo gerbėjus, o po to lėkdavo gerti savo tablečių... Labai emocionali ir trapi asmenybė, valdoma savo padlaižūnės padėjėjos. Manau, kad Merilyn Monroe buvo šiek tiek kitokia, bet irgi nekaltinam filmo, nes jis teparodė tik labai nedidelę gyvenimo atkarpą šios legendinės asmenybės.

Ar verta pamatyti? Manau, kad verta dramų ir geros vaidybos mylėtojams. Pridedu papildomą balą tik už M. Williams.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 65/100
IMDb: 7.0




Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą