2012 m. kovo 5 d., pirmadienis

Filmas: "Artistas" / "Artist"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pasidalyti neseniai pačiais įvairiausiais apdovanojimais apipiltą, o paskutiniuoju metu ir „Oskarą“ paėmusį, kino filmą „Artistas“ (Artist) (2011 m.). Taigi, nebylusis filmas atgyja šioje epochoje, kai apskritai ekranuose karaliauja specialieji vaizdo efektai su efektingais garso takeliais. Sakyčiau, apdovanojimų gausą filmą lydi nebyliojo filmo fosilijų atkasimas reikiamu momentu ir mokėjimas jį išpopuliarinti. Prisipažinsiu, niekada nežiūrėjau nebyliojo kino, tačiau šis buvo „savotiškas“ ir žinoma, kitoks, nei nebylusis kinas.

„Artisto“ sėkmė „originalume“, tačiau tas originalumas visiškai neoriginalus. Taip, puikūs aktoriai, kostiumai ir t.t., bet siužetinė linija man tokia banaloka. Toks įspūdis, kad filmas kurtas tik tam, kad atgaminti nebylųjį kiną ir mažiau išprususiam žiūrovui įteikti tai kaip nepaprastai originalų hamburgerį – imk ir ryk! Taip, filmas pakankamai gražus, grakštus, puikiai apgalvotos detalės, tačiau iš siužeto tikėjausi kur kas daugiau. Populiaraus aktoriaus nuosmukio ir kylančios aktorės meilės sankirtos – filmas su laiminga pabaiga. Nemanau, kad turėtų kas nors per daug nustebti, retrospektyvios spalvos tik sutvirtina filme vaizduojamo laikmečio tendencijas, neprastai atskleista ir paties personažo Artisto dvasinis nuosmukis – krentančios plunksnos garsas ir t.t. Iš esmės yra neblogų dalykų šiame filme, yra ką ir pakapstyti, paanalizuoti, pasigrožėti, tačiau filmas manęs asmeniškai nelabai žavėjo ir „Oskaro“ statulės jam ir pagrindiniam aktoriui neduočiau, ir antro karto nežiūrėčiau, tačiau pasižiūrėti kaip kažką kitokio nūdienos filmų pasaulyje gal ir ne pro šalį.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 89/100
IMDb: 8.0



Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Rekomenduoju pažiūrėti nebyliojo kino filmų, pradedant Charlie Chaplin ir baigiant Buster Keaton, tada gal ir vertinimai nebus tokie paviršutiniški. Sutinku, filmas gal ir nevertas tos galybės apdovanojimų, buvo ir geresnių tarp nominuotų Oskarams ir pagrindinis aktorius irgi turėjo labai stiprių varžovų (G. Clooney, M. Fassbender, R. Gosling, B. Pitt bei G. Oldman). Ir visgi, "Artistą" reikia ir būtina žiūrėti tik didžiulėje kino salėje ir prieš tai bent kiek susipažinus su nebyliuoju kinu bei pagrindiniais jo kūrėjais (dėl to rekomenduoju puikiai praėjusiais metais išleistą knygą "Kino istorija: iki antrojo pasaulinio karo").

    AtsakytiPanaikinti