2012 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

Kino teatras "Skalvija": Vilniaus senamiesčio kertelė, kurioje norisi visada užeiti



Sveiki,

Prisimenant Vilnių, manyje sušvinta visi jo senamiesčio užkambariai, praleistos valandos, slampinėjant po senąjį miestą ir tikrai, jame tiek daug man mielų ir brangių vietelių, kad noris vėl ir vėl ten sugrįžti ir kvėpuoti Vilniaus dulkėmis! Man sostinė tikriausiai neįsivaizduojama be „Skalvijos“ kino teatro – tai neišdylanti senamiesčio kertelė, kurioje įsikūręs pakankamai kuklus, tačiau visada gerą, įdomų, nekomercinį kiną rekomenduojantis kino teatriukas. Aišku, jis nėra pajėgus konkuruoti su „Forum Cinema“, tačiau jis to ir nesistengia – juk tai nekomercinio kino centras.

Man begyvenant Vilniuje, atsidarė ir kino teatras „Pasaka“, tačiau taip nė karto ten ir nenuėjau. „Skalvija“ – tai tikriausiai vieta, kurioje pabuvojo arba bent buvo užėję apsižvalgyti kiekvienas save gerbiantis studentas ir šiaip kultūros mėgėjas. Šiame kino teatre vyksta festivaliai „Scenorama“, „Kino pavasaris“, „Nepatogus kinas“, „Vilniaus kino šortai“ ir kt. Tikriausiai neįsivaizduoju, kad galėčiau pro šią vietą taip lengvai praeiti, neslėpdamas sentimentų. Tai vieta, kur norėtųsi gyventi – juk yra butai virš kino teatro. Visada svajojau gyventi mieste virš knygyno arba jaukaus kino teatro, kad kasdien galėčiau pro ten praeiti, o prireikus, vienas pirmųjų įsigyti bilietą. „Skalvija“ taip pat organizuoja (ir ne taip jau retai) nemokamus kino seansus, ko niekada tikriausiai nebus iš „Forum Cinema“ – labiau tikėtina pasaulio pabaiga, ar ne? 

Daugiau apie repertuarą, „Skalvijos“ kino akademiją, paties kino teatro istoriją, galite rasti informacijos ir pasiskaityti: www.skalvija.lt Mano nuomone, puslapį jau reiktų atnaujinti, padaryti jį įdomesnį, modernesnį, tačiau šiai dienai turime tai – o tai žymiai geriau, negu nieko.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą