2012 m. rugsėjo 13 d., ketvirtadienis

Filmas: "Bėk, Lola, bėk" / "Lola Rennt" / "Run Lola Run"




Sveiki visi,

Filmas „Bėk, Lola, bėk“ (Run Lola Run / Lola Rennt) (1998 m.), kurį ne kartą rodė per televiziją ir galbūt daugelis iš jūsų jau matėte šią juostą, yra laikomas vokiečių režisieriaus Tom Tylwer, kurio filmą „Trys“ visai neseniai pažiūrėjau ir čia jau minėjau, mažyčiu kino šedevru, apipiltu nemažai apdovanojimu. Tiesą sakant Tom Tywler ir „Matricos“ kūrėjų ateinantį netrukus filmą į kino teatrus „Debesų žemėlapis“ yra mano labai laukiamas ir tikiuosi bus nenuviliantis darbas. „Bėk, Lola, bėk“, be jokios abejonės, yra stipresnis darbas už „Trys“. Siužetas atrodo gan paprastas, bet jo ištransliavimo maniera, režisūrinė meistrystė, perteikimas, chronologija – viskas buvo aukšto kalibro lygyje, nors tenka pripažinti, kad kai kurie niuansai atpažįstami ir filme „Trys“.

Daug bėgimo, įtampos bei sekimas keliomis filmo pradžioje pasakytomis filosofų sentencijomis apie gyvenimo žaidimą, kuris primena likimo galimybių daugiavariantiškumą, per kurį perbėga raudonplaukė Lola, akt. Franka Potente, pastaroji atrodo kaip Milla Jovovich iš „Septinto elemento“, tikriausiai įvaizdis ir buvo įkvėptas būtent šio Luko Besonos filmo personažo. Filme panaudoti ir animaciniai intarpai, kurie, mano galva, labai tiko. Gražiai ir moderniai nufilmuota juosta, kurią verta pažiūrėti gurmanams ne tiek dėl paties, sakyčiau, kartu ir neprasto siužeto, kiek dėl įvairių, įdomių ir tuo metu originalių režisūrinių sprendimų. Šiomis dienomis juosta gal labai jau super nesukrės ir nebenustebins – jau nuo filmo sukūrimo praėjo 14 metų, tačiau šarmas ir meistrystė jaučiami iki šios dienos.

Filmą rekomenduoju be jokio didelio išskirtinumo visiems. Jame rasite personažus pakankamai įdomius, garso takelį, įtampos, mano išgirtos režisūros. Džiaugiuosi pagaliau pamatęs šią juostą.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 77/100
IMDb: 7.8


Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą