2012 m. rugsėjo 8 d., šeštadienis

Filmas: "Akvariumas" / "Fish tank"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Akvariumas“ (Fish Tank) (2009 m.). Na, britų režisierė Andrea Arnold yra tikriausiai viena labiausiai laukiamų nuolatinių viešnių Kanų kino festivalyje, pastaroji dėl to, kad yra retas reiškinys – REŽISIERĖ MOTERIS. Moterų režisierių gretos gan menkos, o juo labiau tokios, kurios būtų ne tik pripažintos, bet ir atitinkamai apdovanotos. Filmas „Akvariumas“ šiame festivalyje gavo žiūri prizą ir nepraėjo pro šalį, tad nutariau ir aš pasidomėti ir pažiūrėti šios režisierės darbą.

Ir iš tikrųjų, filmas pakankamai įtaigiai įdomus. Pavadinčiau ja socialine šeimos drama, kurioje 15 metų mergina, svajojanti šokti, namuose yra lygiavertė su pasileidėle motina. Kur nusirita vaikai, kai šiems motinos nėra pavyzdys? Kaip išgyventi, kai nuolat tave engia kvartalo paaugliai ir tavimi visi šlykštisi, tačiau turi svajonę? O kai į tave atkreipia kur kas vyresnis motinos naujas žaisliukas, gali ir iš vis apsalti nuo laimės... Įdomu tai, kad Mią suvaidinusi aktorė Katie Jarvis pati yra augusi panašioje socialinėje aplinkoje ir 16 metų pagimdžiusi vaiką, o vaidina tikrai įtikinamai, žinoma, stipri režisūra visa tai išryškina.

Filme švysteli jau iškili britų žvaigždė – Michael Fassbender, kurį lengvai jau atpažįstame iš filmų „Gėda“ bei „Alkis“. Jam šis vaidmuo, sakyčiau, labai jau tiko, o ir pats jau baisiai žavus, merginoms vilioti ir gundyti tinka. Tenka pripažinti, kad personažas Mia, kuri svajoja apie šokius – šoka siaubingai, bet negi niekas iš aplinkinių jai to nepasakė? Siaubas. Šiaip, galiu pasakyti, kad filmui paimti socialinę terpę ir pavaizduoti ją mažų mažiausiai netobulą jau yra neblogo filmo garantas. Nepasakyčiau, kad filmas yra stulbinamas, tačiau pažiūrėjau su šiokiu tokiu jauduliu ir susidomėjimu. Aišku, kai kurie dalykai buvo nei šis, nei tas, pvz. kam ta mirštanti kumelė? Ar tai simbolis? Ji turėjo kažką pasakyti apie jaunos merginos jausmus? Nežinau... Filmas, manau, daugeliui patiks kino gurmanų, paprastiems žiūrovams jis gali pasirodyti truputį „lėtokas“, bet žiūrėti ir jie gali, nes socialinės temos ir gyvenimas tose terpėse visada jaudins žiūrovą ir mels iš jo graudulį ir gailestingumą.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 81/100
IMDb: 7.3


Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą