2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Filmas: "Beždžionių planetos sukilimas" / "Rise of the Planet of the Apes"




Sveiki visi,

Šiandien noriu pakomentuoti jau daugeliui kam matytą kino filmą „Beždžionių planetos sukilimą“ (Rise of the planet of the apes) (2011 m.), pastarasis vertinamas kaip vienu sėkmingiausiu ir geriausiu komerciniu filmu praėjusiais metais. Na, man pasitaikė proga pažiūrėti visai neseniai ir galiu pasakyti, kad naktinis seansas praėjo gan įdomiai ir pakankamai įtemptai. Tiesa, nesu matęs ankstesnių filmo dalių ir versijų, tad negaliu lyginti, kuo šis filmas originalesnis ir įdomesnis, tačiau iš to, ką mačiau, man paliko ganėtinai neblogą įspūdį.

Na, šis filmas visų pirma skirtas plačiajai auditorijai ir iš jo tikėjausi didelių specialiųjų efektų ir didelių reginių, bet pasirodo, kad filmas visgi labiau susitelkia į pačią istorijos esmę ir pasakojimą – kiek toli gali nueiti neatsakingi žmonių eksperimentai su gyvūnais? Filmas pateikia mums visai nežinomą mokslininkų pusę, juk ir dabar negalime įsivaizduoti, kiek visokiausiuose laboratorijose yra uždaryta gyvūnų, kaip jie kankinasi nuo visokiausių vaistų... Filmo esmė labai paprasta – pakankamai holivudiškai „perbėgti per žmogaus širdį“, sukelti jam gailestį dėl gyvūnų. Tokių filmų Holivudas yra pažėręs begalės, jau vien tokių kaip „Palikti sniegynuose“, „Gimusi laisva“, „Hačiko“ ir kitos istorijos. Kuo ši skiriasi? Tik tuo, sakyčiau, kad filmas prisodrintas specialiųjų efektų, ypač filmui persiritus į antrąją pusę. Nepaisant paprastų ir akivaizdžių kūrėjų „kabliukų“, man filmas patiko, nes užkibau, išlaikė įdomumą ir įtampą, norėjosi sekti iki pabaigos ir sužinoti, kuo viskas pasibaigs. 

Šiaip manau, kad filmas pakankamai įtaigus ir vykęs, turint galvoje, kad juosta neatrodo pigaus biudžeto, o juk su pilnomis kišenėmis galima nusiristi labai žemai. Aišku, kai kurie dalykai atrodė, švelniai tariant, pavalkioti – tyrimo bazės, meilės istorija vos ne „copie paste“ iš „101 Dalmantinas“ ir kitų filmų šablonai ir t.t. Įvairių klišių lipdinys su neblogai ištransliuotu pasakojimu, manau, vis tiek nepaliks daugelių abejingų. 

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 68/10
IMDb: 7.6


Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą